StoryEditorOCM
SportFOTO XXL: ZAVRŠEN KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA

Cedevita u finalu pobijedila Cibonu rezultatom 86:74

17. veljače 2018. - 21:00
cedevita_cibona2-170218

ZADAR – Dvorana "Krešimir Ćosić". Gledatelja:843. Cedevita – Cibona  86:74  (14:21, 27:15, 22:19, 23:19)

Suci: Radović, Dožai, Hordov.

CEDEVITA:  Ukić(8), Krušlin(8), Johnson, Katić, Nichols(10), Slavica, Žganec, Musa(12), Cherry(31), Markota(9), Ramljak, Stipanović(8).

CIBONA: Bilinovac(13), Uljarević(6), Ratkovica (10), Geramipoor(2), Žorić(12), Ćorić, Gilbert(4), Novačić(7), Bošnjak(3), Rozić (11), Ljubičić, Tomas(6).

SEMAFOR

17:27 – Nedvojbeno, prvih deset minuta i nešto malo više te deset  poena viška na strani Cibone, ponajviše su djelo Josipa Bilinovca i Branislava Ratkovice, koji su zabili po dvije trice. K tomu su dodali i poneki bod s bliže udaljenosti od koša.

41:36 – Nisu "vukovi" dugo zadržali na zavidnoj prednosti, načeli  su ih tricama Roko Ukić i Filip Krušlin, a onda je krenuo "show program", Williama Cherrya. Bilo ga je posvuda, možda je dovoljno kazati kako je u drugoj dionici upisao sedamnaest poena uz četiri trice. Mogla je razlika biti i izraženija da se jednom tricom nije oglasio Ivan Novačić, dodao je još i "dvicu"!

66:55 – Do svoje najveće prednosti Cedevitu je odvela činjenica da su pogodili četiri trice za 12 minuta igre dok se Cibona nije mogla pohvaliti ni jednom.

86:74 – U jednom se trenutku učinilo kako će utakmica otići u rezultatsku neizvjesnost, međutim, opet su trice srušile Cibonine snove, dvije Markota, dvije Cherry, jednu Nichols bilo je previše za obranu "vukova". Kroz cijelu utakmicu zaustavili su se na  ukupno sedamnaest trica.

 

Slavlje Cedevite na parketu Višnjika i njihov peti uzastopni trofej u Kupu Krešimira Ćosića, pravedna je priča na isteku četverodnevnog "Final Eighta" u Zadru.

Nikoga nije iznenadilo što su tribine na zadarskom Višnjiku zjapile prazne jer kad se u finale nakon poraza od Cibone nije ugurao Zadar, onda je košarkaška priča o Kupu Krešimira Ćosića, nažalost, pala u drugi plan. Rijetki su slobodno vrijeme odlučiti kratiti kroz zagrebačko finale, iako gledano sa sportske strane, imalo se što vidjeti.  Osjetili su to i čelnici Cedevite koji su  na završni dvoboj doveli organiziranu skupinu navijača, koji su bubnjevima i glasovima, držali ritam finala. A njihovu momčad izvrsno je predvodio William Cherry, čovjek koji je nizao tricu kao na traci.

Potrošila se Cibona večer prije, "ubila" ih je pobjeda nad Zadrom, istina, neko vrijeme su trajali, sve dok se nije pojavio Cherry. Svi su očekivali  puno više od Luke Žorića, međutim, uz svu njegovu želju, godine su učinile svoje, odnosno, umor ga je odveo u prosječnosti. Karlo Uljarević kojeg su mnogi već "uvrstili" u reprezentaciju Hrvatske bio je posve neprepoznatljiv.  Unatoč svim propustima, Cibona je šest minuta prije kraja još i bila u igri, jer 69:64 nije izgledalo nedohvatljivo, međutim, opet je proradio američki razarač Cherry, pa su navijači Cedevite mogli zapjevati: "Kup je naš"!

 

Svečani protokol
Prijelazni pehar Roku Leniju Ukiću, kapetanu pobjedničke momčadi Cedevite uručila je gospođa Ljerka Ćosić, u pratnji  predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza, Stojana Vrankovića. Pehar u trajno vlasništvo, odnosno, trofej "Slobodne Dalmacije", uručio je Marko Bilić urednik sporta u našoj novini. Zlatna odličja članovima pobjedničke momčadi  predao je Nikola Rukavina, dopredsjednik HKS-a, dok je srebrna odličja Ciboni uručio Željko Predovan, član Upravnog odbora HKS-a. Za MVP igrača finala, prema izboru novinara, proglašen je William Cherry igrač Cedevite, pehar mu je predao Tvrtko Puljić predstavnik Sportski novosti.
26. travanj 2024 21:42