StoryEditorOCM
SportMALA PREŠKA

Chiara Jerolimov postala prvakinja Dalmacije u tenisu za uzrast do 14 godina

Piše Naši školji
12. lipnja 2020. - 09:13

Tenisačica Chiara Jerolimov (TK Zadar 08), porijeklom iz Preka, prvakinja je Dalmacije za uzrast do 14 godina.

Na regionalnom Prvenstvu Dalmacije u tenisu za uzrast do 14 godina, koje se od 6. do 9. lipnja održalo na teniskim terenima ŠC-a Višnjik, u finalu je . pobijedila Niku Granić iz TK Makarska rivijera, pišu Naši školji.

Kod dječaka je najbolji bio Rafael Behr iz TK Pomak, dok je drugo mjesto osvojio Stjepan Bogdan iz TK Ragusa.

Pobjedu u kategoriji parova kod dječaka odnijeli su Matej Sikirica i Darko Makjanić iz TK Split pobjedivši par Kardum Luka – Mazzucchelli Andrea.

Kod djevojčica u konkurenciji parova pobjedu su odnijele Nika Granić TK Makarska rivijera i Anamaria Zorić iz TK Ragusa, koje su u finalu u tijesnom meču pobijedile zadarski dvojac Elu Giergia i Astrid Joha-Bilić.

Četrnaestogodišnja Chiara Jerolimov prošle je godine bila prvakinja Hrvatske u konkurenciji parova do 14 godina.

Uspjehu na Državnom prvenstvu U 14 prethodili su odlični rezultati koje je Chiara osvajala u proteklih pet godina: dalmatinska prvakinja do 10 godina pojedinačno, viceprvakinja Hrvatske pojedinačno do 12 godina i prvakinja Hrvatske u parovima do 12 godina.

Prije tenisa Chiara je trenirala nogomet, atletiku, skokove u vodu i gimnastiku i u svim tim sportovima bila je dobra, ali dolazak u TK Zadar 08 i rad s trenerom Lovrom Rončevićem, koji je, kao i Chiara, porijeklom bodul, iz Lukorana, bio je prijeloman.

– Trener Lovro Rončević odmah je prepoznao Chiarin talent i već nakon tjedan dana rekao je suprugu Davoru i meni da naša kćer ima strašno velik potencijal. Chiara sada radi u kombinaciji s trenerima Lovrom Rončevićem i Ivom Kardum te kondicijskim trenerom Jurom Šangom, a sve pod budnim okom fizijatra dr. Ive Lordanića iz Poliklinike Therapia, kaže Chiarina majka Ivana Jerolimov.

Chiara Jerolimov članica je hrvatske reprezentacije.

04. svibanj 2024 19:04