StoryEditorOCM
SportNAJAVA

Cibona i Zadar u hrvatskom derbiju ABA lige igraju u Draženovom domu - s devet dobivenih utakmica „betonirali bi” Final Eight” i odškrinuli EuroCup

Piše Dražen Žura
28. siječnja 2024. - 13:20

Zadar se nakon Gripa, u iznimno brzom i kratkom vremenskom razdoblju morao odmaknuti od te utakmice i poraza, pa misli usmjeriti prema Ciboni i AdmiralBET košarkaškoj ABA ligi. Unatoč tomu što su Zadrani svojem suparniku u ovom trenutku pobjegli na tri pobjede više, jednima i drugima pobjeda bi značila puno. Zadar bi se sa devet dobivenih utakmica pomaknuo na deset i „betonirao” Final Eight”, ali i velikim dijelom odškrinuo vrata EuroCupa. Cibona pak sa svojih šest pobjeda, nedvojbeno, na vrijeme želi izbjeći bilo kakvu mogućnost boravka u donjem dijelu ljestvice. Onda i ne čudi što se ponovno u svoj „roster” privukli Filipa Bundovića, igrača koji je jednako opasan u reketu, ali i izvan reketa.... O tomu koliko su ogledi ovih dvaju suparnika rezultatski nepredvidljivi dovoljno kazuje činjenica kako je Cibona u svom okrnjenom sastavu u Prvenstvu Hrvatske slavili kao gost.

- Imali smo jedan dan za oporavak nakon utakmice sa Splitom i pripremu za Cibonu. Njihov šut za tri poena mnogima je problem, nadam se da ćemo ga uspjeti svesti na neke postotke koji nam idu u prilog, da ćemo izgledati kao momčad, biti kompaktni. U Splitu smo igrali bez Marka Ramljaka i Luke Božića, vjerujem da će biti spremni za ovu utakmicu i participirati u malo većoj minutaži. Medicinska služba prati njihov oporavak, radimo sve što treba raditi da bi opet bili s nama – kazao je Danijel Jusup trener Zadra koji je spomenuti dvojac na Gripama postavio na klupu, onako, simbolično kao potporu ostalima.

Podsjetimo u tom je ogledu sa Splitom u Favbet Premijer ligi doživio minimalan poraz, izražen kroz dva poena zaostatka koji je u konačnici prema riječima Jusupa, nekako i došao kao „planiran”, jer je po završetku utakmice zaključio kako je bolje izgubiti nego igrati produžetke u kojima bi se kompromitiralo plus osam u odnosu na njihov susret u Krešinom domu gdje su stekli osam poena viška.

- Neće biti lagano, Cibona u AdmiralBet ligi igra u punom sastavu, pokazali su da znaju odigrati ozbiljnu utakmicu protiv ozbiljnih protivnika. Tu su lideri Aleksandar Aranitović i Jakov Mustapić, ali imaju i širinu. Vjerujem da mi nismo nešto naročito pali, bez obzira na ozljede, da ćemo ostati u dobrom ritmu, fizički i taktički se pripremiti i suprotstaviti Ciboni – zaključio je kapetan Ramljak koji će, vjeruje se, zasigurno participirati, jednako i Božić - susretu s „vukovima” koje su na Višnjiku, uvjerljivo pobijedili (91:64). Upravo je u toj utakmici briljirao Božić i zavrijedio jedan od brojnih „mali globusa”, odnosno, kao osvajač titule MVP-a kola! Nadalje, Dario Drežnjak je također imao izvrsnu večer, kao i Ramljak, stoga je od velike važnosti hoće li se taj „trio” moći udružiti u Draženovom domu.

Utakmica se igra u ponedjeljak s početkom u 20 sati uz izravan TV prijenos u programu Arenasport 2.

10. svibanj 2024 09:35