StoryEditorOCM
SportPRVI FINALIST

Cibona izborila pobjedu protiv Gorice na Višnjiku i čeka suparnika u finalu Kupa

Piše Dražen Žura
13. veljače 2020. - 20:10
Zadar, 130220 Dvorana Kresimir Cosic. Utakmica polufinala Kupa Kresimira Cosica izmedju KK Cibona i KK Gorica. Na fotografiji: Roko Badzim(18).Luka Gerlanc

ZADAR – Dvorana " Krešimir Ćosić"

Cibona – Gorica 83:73 (21:21, 20:17, 25:17, 17:18)

Suci: Kardum, Vulić i Jovović

CIBONA: Bilinovac (12), Rebec (28), Katić (1), Bundović (8) , Vucić (6), Novačić (15), Prkačin, Badžim (3), Rozić, Ljubičić (2), Gibson (3), Ramljak (5)

GORICA: Miković (6), Vučić (8), Majcunić (6), Petrović (4), Babić (9), Mašić (6), Papac, Osolnik, Mazalin (10), Brzoja (16), Gospić (8), Kapusta

Cibona je nakon pobjede nad Goricom postala prvi finalist  Kupa " Krešimir Ćosić", osobito dojmljivo "vukovi" su izgledali na šutu za tri poena, upisali su ih dvanaest, nasuprot skromne četiri Gorice.

Inače, Cibona je krenula na "dobrom vjetru", Shane Gibson i Matic Rebec zabili su po jednu " tricu" , Ivan Novačić je dodao dva poena. Na drugoj strani previše praznog hoda, pa je jedinu moguću mjeru mogao povući Josip Sesar, trener Gorice.  Pozvao je minutu odmora kojom je želio  smiriti svoju momčad i uspio je u tome , jer je krenula igra Gorice. Otvorio je Marko  Petrović s tri poena, Ante Gospić se dobro snalazio pod obruče, Mislav Brzoja je također ubacio " tricu!

Potom je zareda njihova serija dobro izvedenih slobodnih bacanja, pa su uspjeli preokrenuti, unatoč tomu što su  Filip  Bundović i  Krešimir Ljubičić, držali Cibonu.

Vodstvo Gorice 19:16 " poništio" je Marko  Ramljak, istrčao je kontru, iza toga odradio dobar šut iz velike daljine, međutim, Brzoja se pobrinuo da prva dionica završi neriješeno. Kratki odmor, bolje je prijao igračima Gorice, napravili su brzinsku seriju 7:0 , da bi u 16. minuti imali i opipljivih plus devet. Puno toga u tim trenucima nije štimalo kod Cibone , ali nisu gubili glavu, podosta je vukao Rebec, potom je krenuo njihov vanjski šut, jasno, onaj za tri poena, Novačić, Josip Bilinovac i Rebec okrenuli su priču na stranu "vukova" (41:38).

Skoro pa na isti način kao na početku dvoboja Cibona je zakoračila u treću četrtinu. Gorica nikako nije mogla pratiti brzinu izvedbe njihovih napada pa su nakon Rebecovog slobodnog bacanja i "trice" Rebeca potom i Novačića, te "dvice" Vucića    morali živjeti na minus petnaest !

Svega jedan ubačaj iz igre te dva s crte slobodnih bacanja, bilo je premalo da bi Gorica mogla razmišljati o rezultatskom priključku, naprotiv, tehničkim pogreška u igri  počeli su sve više zaostajati. A Rebec ih je vanjskim šutom nastavio rušiti kao drvca u kuglanju. Nije to više ni blizu bila ona Gorica koja je  trenutak, zasigurno, navela Ciboninu momčad na maksimalnu ozbiljnost. Onda je Rebec napravio prekršaj na Babiću i to kod šuta za tri poena, što nije mogao sportski prihvatiti pa je zaradio i tehničku.

Babić nije propustio pogoditi sva četiri slobodna bacanja što je bilo dovoljno za smanjivanje zaostatke na prihvatljivih minus devet u 29. minuti susreta. Na njihovu nesreću Novačić i Bilinovac su opet "tricama" odvukli Cibonu na 74: 59! Istina, u zadnje tri minute utakmice ta se prednost Cibone malo otopila, ali igrači Gorice i na otvorenom šutu nisu znali pronaći put do mrežice.

- Ključ je bio u onih tri zašravo pet minuta kad su nam napravili seriju 16:6 i onda smo se poslije toga pokušavali vratiti, ali nismo uspjeli u tome, odnosno, izgubio se naš ritam. Oni su dobili na samopouzdanjau, dok smo mi slatno lovili taj zaostatak. I kad nam se ukazala nekakva prigoda nakon četiri slobodna bacanja Babića i dva otvorena šuta koja su igrači promašili bilo je teško očekivati povratak. Uostalom, kad imaš protiv Cibone 21 posto šuta za tri poena, onda se ne možeš nadati da ćeš ih dobiti- kazao je nakon utakmice Josip Sesar, trener Gorice.

24. travanj 2024 07:00