StoryEditorOCM
SportUSPJEH NA PRVENSTVU

Članovi Ašk- a Zadar osvojili tri medalje, te dva naslova državnih prvaka!

Piše Ivica Gjergja
22. lipnja 2020. - 13:58

Nakon tromjesečne stanke u subotu je nastavljena ovogodišnja atletska sezona na otvorenom. Bilo je to Prvenstvo Hrvatske u štafetama za sve kategorije od mlađih kadeta pa do seniora. Prvenstvo je održano u Zagrebu u vrlo dobroj organizaciji Atletskog kluba Agram, a nastupilo je rekordnih 150 štafeta. Među njima i dvije štafete Atletskog športskog kluba Zadar i to u mixu mlađi kadeti i kadetkinje na 4x60 m i 4x200 m, te kadeti i kadetkinje na 4x100 m.

Članovi Ašk- a Zadar su postigli odlične rezultate osvojivši ukupno tri medalje od čega dva naslova državnih prvaka i jednu brončanu medalju. Zlatne medalje i naslove državnih prvaka osvojila je štafeta mlađih kadeta i kadetkinja 4x60 m koja je trčala u sastavu : Kate Nižić, Ivan Adžić, Iva Grbić i Emilio Pucar s rezultatom 31,97 sekundi, te u štafeti 4x200 m koja je nastupila u sastavu : Kate Nižić, Ivan Adžić, Iva Grbić i Emilio Pucar s uvjerljivim rezultatom u odnosu na drugu štafetu u vremenu 1.50,92. Treće mjesto i brončanu medalju osvojila je kadetska štafeta koja je trčala u sastavu : Sara Kaibler, Alvaro Novaković, Enea Nikpalj, te Đani Peričić s rezultatom od 50,29 sekundi.

- U konkurenciji 12 klubova koji su osvojili medalje Ašk Zadar je osvojio 4 mjesto s tri medalje, a najuspješniji klub po osvojenim medaljama je Ak Agram iz Zagreba koji je osvojio ukupno 14 medalja. Na tablici Hrvatskog atletskog saveza po osvojenim medaljama, na dosad održanim prvenstvima Hrvatske u konkurenciji 41 kluba koji su osvajali medalje članovi Atletskog športskog kluba Zadar nalaze se na visokom sedmom mjestu s ukupno osvojenih 25 medalja od čega 8 zlatnih, 7 srebrenih i 10 brončanih. Ostvarenim smo zadovoljni, kazao je trener Ivica Šola.

17. travanj 2024 01:31