StoryEditorOCM
SportMOŽE LI BOLJE

Čudesne Hrvatice dobile i Srbiju: u drugi krug prenose maksimalna četiri boda i otvaraju vrata prema polufinalu

Piše Ivan Renić
8. prosinca 2020. - 19:56

Nakon bravura protiv Mađarske i svjetskih prvakinja Nizozemki, na red je došao i susret sa Srbijom. I nova senzacionalna pobjeda. Šoštarićeve izabranice nemaju namjeru stati! Pale su i Srpkinje s 25:24 u trileru do zadnje sekunde.

Izgleda kako nam počeci baš leže. Nakon minimalnog vodstva Srbije te igre gol za gol u početnih pet minuta, naše rukometašice preuzele su inicijativu. Mudro smo iskoristile igračicu i više te se u devetoj minuti odvojili na plus dva. Sjajno su otvorile Mičijević i Krsnik, obje s po dva pogotka. Pratila ih je i Pijević na golu s četiri obrane u početnih nekoliko minuta. Mogla je Hrvatska i na tri gola prednosti, no sedmerac Blažević obranila je Tomašević. Odmah u sljedećem napadu uzvraća Pijević na drugoj strani, također obranivši šut sa sedam metara.

Nakon odličnog starta, ponovno nam se dogodila „crna rupa“. Napad je postao spor i statičan što je kao naručeno došlo srpskim rukometašicama koje s pet vezanih pogodaka bježe na četiri razlike. Nevolja nikad ne dolazi sama. Šimara je bila neoprezna te rukom po licu udarila srpsku igračicu, a sutkinje su se odlučile za crveni karton. Time-out pozvao je Šoštarić – vrag je odnio šalu.

Predah je, čini se, urodio plodom. Srpkinje su s nekoliko nerezonskih šuteva pružile našima priliku za povratak, a one su je itekako iskoristile. Lagane golove zabile su Krsnik i Debelić, a probudila se i najbolja iz prošlog susreta, Kalaus s dva pogotka.Furioznom serijom od 4:0 naše su reprezentativke poravnale rezultat tik prije kraja prvog poluvremena. Na odmor se otišlo s 14:14. Kod naših se najviše istaknula besprijekorna Krsnik s pet golova iz isto toliko pokušaja.

U drugi se dio opet ušlo tijesnom igrom. Naše su vodile, a Srpkinje uzvraćale sve do 36. minute kada smo se ponovno uspjeli odvojiti na dva gola prednosti. Veselje je bilo kratkog vijeka jer su srpske reprezentativke preko Krpež-Slezak i Trifunović „natjerale vodu na svoj mlin“. Naše su rukometašice vidno brže, no fali nam visine. Mučimo se u napadu kada je obrana Srbije postavljena na šest metara.

Priliku za povratak dobili smo u 50. minuti kada su Srpkinje zaradile dva isključenja. No, čak ni s dvije igračice više nismo uspjeli zabiti. Uslijedila je prava suša što se golova tiče. Naime, Srbija nije zabila punih 12 minuta. Obrana se konsolidirala, a Mičijević nas je odvela na plus dva. Za Srbiju nedostižna prednost do kraja susreta, pokazalo se. Fantastične rukometašice nižu sve impresivnije predstave, a ovo im je slavlje omogućilo prenošenje lijepe zalihe od četiri boda u drugi krug.

Semafor

Srbija – Hrvatska 24:25 (14:14)

Kolding, Sydbank Arena. Sutkinje: Karina Christiansen i Line Hansen Hesseldal (Danska)

Srbija: Risović, Tomašević (8 obrana); Radosavljević (2), Krpež-Slezak (5), Milojević, Trifunović (3), Lavko (4), Agbaba, Nikolić, Janjušević, Pop-Lazić (3), Radojević, Jovović, Stoiljković (4), Liščević (3)

Hrvatska: Bešen, Pijević (7 obrana); P. Posavec (1), Krsnik (6), S. Posavec (2), Mičijević (5), L.Kalaus (4), D.Kalaus, Ježić, Japundža, Šimara, Debelić (2), Mamić (3), Vidak, Blažević (1), Prkačin (1)

Isključenja: Srbija 6 minuta, Hrvatska 10 minuta. Sedmerci: Srbija 4/6, Hrvatska 2/3

Kretanje rezultat

4:6 (9.) - Sada već poslovično sjajan početak naših rukometašica. Iskoristili smo igračicu više i prvi se puta odvojili na dva pogotka prednosti. Mičijević i Krsnik odlično su otvorile susret, po dva gola zabila je svaka. Pijević na golu nastavlja gdje je stala s četiri obrane na otvaranju.

11:9 (21.) - Deja vu. Ponovno nam se dogodio pad u zadnjih 10 minuta prvog poluvremena. Prestali smo trčati, a lopta je usporila. Nekoliko tehničkih pogrešaka te faul u napadu bilo je dovoljno Srbiji za povratak i njihov bijeg na plus dva.

13:9 (24.) - Nastavljamo tonuti, a da stvar bude gore Kalaus je zaradila isključenje tek što je ušla u igru. Za sada naša obrana nema lijeka za Krpež-Slezak i Stoiljković koja nas bombardira s vanjskih pozicija.

13:10 (25.) - Tek što smo barem malo smanjili zaostatak, nova nevalja za naše. Šimara je bila neoprezna te po licu udarila srpsku igračicu. Sutkinje su se odlučile za crveni karton. U najmanju ruku dvojbena je to odluka Dankinja.

14:14 (30.) - Nekoliko nerezonskih šuteva srpskih rukometašica i naše su cure ponovno prodisale u napadu. Blic serijom od 4:0 vraćamo se u igru s nekoliko laganih golova. Krsnik se priključila i Kalaus s dva pogotka.

16:18 (36.) - Naše su reprezentativke vidno brže od srpskih. Nakon uvodnih par minuta drugog dijela i igre gol za gol, Šoštarićeve izabranice s dvije polukontre opet bježe na komfornih plus dva.

21:20 (42.) - Stali smo u napadu. Teško pronalazimo rješenje na postavljenu obranu Srbije. Krpež-Slezak i Trifunović mini-serijom vraćaju svoju reprezentaciju u vodstvo. Probudila se i Tomašević na golu, dok se kod naših Kalaus vratila u igru.

23-23 (50.) - Imale su priliku Srpkinje otići na dva gola prednosti, no još jedan sedmerac „skinula“ je Pijević. Janjušević je u sljedećem napadu zaradila isključenje, a Mičijević nam donosi izjednačenje.

23-25 (57.) - Dugo nismo vidjeli pogotka sve dok odgovornost nije preuzela naša ponabolja igračica Mičijević. Krasno je pogodila s vanjske pozicije za minimalnu prednost naših. Nespretnost Srpkinja u napadu iskoristila je Mamić za novu prenost od dva razlike, tri minte prije kraja.

15. travanj 2024 07:32