StoryEditorOCM
SportNOGOMETNI TALENTI

Da nije Lovre Rogića ne bi Primorac bio na drugom mjestu!

Piše Ivica Gjergja
28. rujna 2017. - 13:23
L Rogic.JPG

Svojim obranama, a bilo ih je dosta, Lovre Rogić, vratar Primorca iz Biograda, sigurno je doprinio uspjehu kluba. U pet kola ovaj 23-godišnjak je čak tri puta bio u momčadi kola. Primorac je trenutno na diobi drugog mjesta, a zasluge za to dobrim dijelom idu i Lovri. Već na ranim utakmicama u pripremnom razdoblju iskazao se dobrim obranama što mu je donijelo startnu „jedinicu“ u prvoj ekipi. Na utakmici protiv Junaka u prvom kolu dosta dugo je držao Primorac „iznad vode“, a popustio je tek kada su njegovi u obrani „pali“. Iduća četiri kola, Primorac je upisao tri pobjede i jedan poraz, protiv Zadra 1:0.

Lovre se nikad ne miri sa dostignutim, uvijek hoće više i bolje na svom "radnom mjestu" vratara. Za njega nema predaje, unutra je sto posto, jer posao koji radi izuzetno voli. 

- Kad imaš dobrog i pouzdanog vratara, koji je na neki način svima „nadređen“, i kad se slušamo, što i radimo, tada su naša vrata koje Lovre čuva sigurna. Napadači suparnika ih ne mogu probiti. Lovre u dosta slučajeva jednostavno nadmudri svog protivnika i suparničkog napadača. Ne da se savladati. Dok je nama Lovre, naša mreža je sigurna. Osobno će mi biti žao ako otiđe jer njegove obrane i nastupe primijetili su i drugi. U tom slučaju me raduje što će napredovati u jačoj i boljoj sredini, kaže nam Vedran Ješe, kapetan Primorca i Lovrin suigrač.

Lovre je pravo dijete Primorca. U osnovnoj školi jednom su ga, ne njegovom voljom, stavili na vrata sa kojih se, eto, nikad nije skinuo. Iskazao se kao golman na nekim školskim turnirima pa su ga pozvali u Primorac. Počeo je u njihovim mlađim kategorijama kod trenera Željka Morovića, gdje je učio braniti. "Volim učiti, a kada učiš tada i rezultat neće uteći" kaže Lovre prisjećajući se svojih početaka. U jednom razdoblju tri je godine proveo u kadetima i juniorima NK Šibenika, da bi nakon njih otišao u Njemačku u Lokomotivu iz Laipziga. O toj putešestviji Lovre danas govori kao dragocjenom iskustvu.

- Igrački sam zadovoljio, ali moja zapreka da ostanem bila je papirologija. Morao sam ići u nižerazredni klub u Frankfurtu, Kallach, tamo sam proveo godinu dana i onda se odlučio vratiti. U Primorcu sam prvi vratar i ne žalim se. Ovo je moj klub, sjajna atomosfera, no ipak bi se volio okušati u jačoj sredini. Vjerujem da bi uspio jer ovaj posao volim, a imam i potrebnu kvalitetu. Bez lažne skromnosti, kaže Lovre.

Trener Radenko Šimunov ima veliko povjerenje u Lovru što smo se i sami uvjerili prateći trening. Šimunov tjera Lovru “kao vrag dušu“, ne daje mu mira, ali Lovre sve zadateke vrijedno ispunjava i traži još!

- Zadovoljstvo je raditi s momcima kao što je Lovre. Svaki savjet ili opasku upija kao spužva, nema elementa koje neće savladati i ponavlja ga do savršenstva. On hoće, može i zna, a neke stvari ćemo u hodu otklanjati. Za njega ne postoji "ne mogu". Lovre ima instikt, zna braniti i, što je najbitnije za vratara, ima dobre procjene. Uza sve to, radi i individualno sa stručnim ljudima što ga nadopunjuje jer se ne kosi sa čistim specijalističkim vratarskim treningom. Ukratko, pred Lovrom je prava karijera – zaključuje trener vratara Primorca.

07. svibanj 2024 01:08