StoryEditorOCM
SportVRTI MI SE ŽELUDAC

Dalić kao u najcrnjim danima partijskog jednoumlja, još samo da novinara pošalje da Nizozemsku gleda kući, s Livajom

Piše Pero Smolčić
13. lipnja 2023. - 21:00

Cijelo popodne me nešto muči želudac. Evo i polako je pala noć, i dalje mi se nešto ‘mulja‘... A ne sjećam se da sam nešto sumnjivo pojeo.

Ništa, čekam da prođe, samo od sebe, kako to često zna. Uzimam mobitel u ruke, listam... Što ima novo u Rotterdamu, kad ono... Izbaci mi opet tekst kolege Frane Vulasa s ‘pressice‘ hrvatske reprezentacije pred sutrašnju utakmicu protiv Nizozemske u polufinalu Lige nacija.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić ‘puknuo‘ je na pitanje o sastavu, o tome hoće li biti iznenađenja za Nizozemce.

- Vi ste ih ‘iznenadili‘, kada pišete tko i što igra. Trčite unaprijed i objavljujete sastave, kao da niste za nas nego protiv nas. Vidim da telefoni opet rade. To je vaše, hvala vam na tome – rekao je ljuti Dalić o temi o kojoj je već i ranije često govorio.

I tad mi sine... Ma nisam ništa pojeo, ovo mi je teško palo na želudac.

Ma ‘brate‘ Zlatko, kakvi telefoni? Kakvi protivnici? Kakav crni hladni rat?

Možda mi je promaklo pa je Dalić u međuvremenu završio i studij novinarstva, pa si uzima za pravo novinarima s visoka određivati što i kako te kada trebaju pisati. Ne znam, ima lokacija na kojima se ‘faks‘ da brzo riješiti, ali opet...

Nije baš to. Dalić se u ovakvim situacijama prezentira kao lik iz najcrnjih dana partijskog jednoumlja, iz režima kada si za nas, ili za vanjskog neprijatelja. Pazite, novinari bi morali tajiti sastav da ga Nizozemci, Brazilci, Grci ili Marsovci ne bi dokučili. I onda u svom laboratoriju dan prije utakmice smućkaju protuotrov za ubojitu Dalićevu kombinaciju.

Ma dajte. Sastave pišemo za naše čitatelje, ne za Nizozemce, Japance, ‘male zelene‘... Nema nikakvih telefona, manite se ćorava posla. 

Izbornik se drznuo ovako javno, ‘ex cathedra‘ prozvati novinare zbog činjenice da ljudi rade - svoj posao. Možda sve to skupa i nije bezazleno. Ako Dalić pomisli da neki novinar na taj način ruši atmosferu u reprezentaciju, tko zna... Možda bi bilo najbolje da se u tom slučaju taj novinar skupi doma. I skupa s Markom Livajom pogleda utakmicu s Nizozemskom.

30. travanj 2024 15:32