StoryEditorOCM
SportTAEKWONDO

Dalmacija kup u Splitu: Plovaniji deset odličja! Od toga su 3 zlata, 2 srebra i 5 bronci

Piše Ivica GJERGJA
4. ožujka 2024. - 13:39

U organizaciji TK Marijan iz Splita organiziran je „Dalmacija kup“ na kome je sudjelovalo preko 500 natjecatelja, a među kojima i 12 članova TKD Plovanija iz Zadra. Oni su se doma vratili sa 10 medalja, od toga su 3 zlata, 2 srebra i 5 bronci. Njihovih sedam najmlađih natjecatelja u konkurenciji kick je osvojilo sedam medalja što je za svaku pohvalu. Pojedinačna odličja osvojili su: Benjamin Brkljača - zlato, Dorjan Hercig – srebro, Viktoria Čačić - zlato, Lucija Šimičević - srebro, Luna Kolega - bronca, Anđela Čačić - bronca, Mia Milić - bronca. Ekipno je Plovanija od svih prijavljenih klubova za kick osvojila 2. mjesto u ukupnom poretku.

U tehnici odnosno formama predstavljali su Plovaniju: Antonio Dellavia u konkurenciji juniora do crnog pojasa i osvojio je broncu, Lovre Rogulja u konkurenciji juniora do plavog pojasa i osvojio zlato, Nika Zelić u konkurenciji mlađih kadetkinja do plavih pojaseva imala je jednaku ocijenu kao druga plasirana protivnica te je zasjela na 3. mjesto - bronca, Stella Frleta prvu godinu natjecala se kao juniorka u konkurenciji crnih pojaseva u velikoj konkurenciji završila je 5., te je za sitnu bodovnu razliku izgubila medalju.

U konkurenciji borbi predstavljala ih je Leona Lleshi koje je više nagrađivana mlađa kadetkinja kluba te je u svojoj kategoriji nerijetko zauzimala prvo mjesto najboljih mlađih kadetkinja svih težinskih kategorija. U ovom natjecanju prvi put je nastupila u većoj kategoriji odnosno u kategoriji mlađih kadetkinja - 36 kg. Prvu borbu je odnijela uvjerljivu pobjedu, prvu rundu završila je na prekid, a drugu sa 10 razlike. U drugoj borbi sa sitnom bodovnom razlikom Leona je izgubila te propustila ulazak u polufinale, kasnije protivnica s kojom se borila osvojila je zlato. Leona je tako od 103 mlađe kadetkinje u A konkurenciji završila na 37. mjestu što je izuzetan uspjeh s obzirom na konkurenciju.

-Što reći nego bravo za sve! U ukupnom poretku kao klub od 45. klubova koji su prisustvovali na kriterijskom natjecanju naš klub je ušao u 10 najboljih i zauzeo 9. mjesto. Izuzetno smo ponosni na sve naše predstavnike od najmanjih do najvećih te smo ponosni na njihov nastup i na njihovo prikazano znanje. Još jednom su naši natjecatelji dokazali da pripadaju među najbolje klubove u Hrvatskoj, te potvrdili da se rad i trud uvijek isplate. Nova natjecanja su u tijeku nastavljamo dalje u istim putem – pobjeda, kazao nam je trener TKD Plovanija Antonio Čačić.

19. rujan 2024 03:33