StoryEditorOCM
SportSUTRA PROTIV SPLITA

Dario Drežnjak: Izgledi u Kupu su nam 50:50. Kad čujem povike ”žuti, žuti”, meni je to smiješno. Kažem sebi: za tebe navijaju i jedni i drugi!

Piše Dražen Žura
13. veljače 2024. - 14:21

Dario Drežnjak, igrač Zadra na kojeg se uvijek možete osloniti, čak i onda ako mu i ne ide sve od ruke, njegov doprinos uvijek osvane kao ”ozeblome sunce”. Nedvojbeno, od njega se očekuje podosta toga na četvrzavršnici Kupa Hrvatske na Gripama. Zadar u srijedu u 20 sati igra protiv domaćina, Splita.

Sve je slično kao lani, jer se u četvrtzavršnici Kupa morate sučeliti s domaćinom, ovoga puta umjesto Cibone na putu koji vodi korak dalje nalazi se Split. Kako to izgleda iz Vašeg kuta?

- Odmah nakon izvlačenje mnogi su pomislili upravo ono što je sadržano u pitanju, tako da mogu potvrdi kako je doista slična situacija, odnosno, u prvoj utakmici moramo pokazati jesmo li pravi ili nismo. Po meni je dobro što se na startu sastajemo s jednim od favorita i nemam nikakvih problema s razmišljanjima – finale prije finala. Jer i Cibona koja unatoč tomu što je u stanju kakvom jeste iz dobro poznatih razloga, pa Dinamo i Cedevita Junior također su konkurentni. Znate ono pravilo – igra se na jednu utakmicu i iznenađenja su moguća. Istina, u ovom trenutku Split je možda u malo boljoj formi od nas, ali je po meni dobro da smo odmah naletjeli na njih, jer ako želiš do trofeja moraš sve dobiti, prije ili kasnije.

Što biste osim forme koju ste naglasili, posebno izdvojili kod Splita?

- Važno je istaknuti činjenicu da su nakon sporijeg ulaska u sezonu, odnosno u natjecateljsku formu, u pravom trenutku napravili osvježenje unutar momčadi. Vratili su njima jako bitne igrače, Shannona Shortera i Lewisa Sullivana i puno toga se promijenilo u njihovoj igri, postali su raznovrsniji, zato i jesu u naletu forme. I to je bilo za očekivati!

image

Dario Drežnjak

Damir Krajac/Cropix

U odnosu na suparnika, kako gledate Zadar koji, kao i lanjske sezone, prema procjeni mnogih trenera, ali i onih kojima je ovaj sport medij, igra atipičnu košarku?

- Istina, igramo atipičnu vrstu košarke tako da suparnici znaju što radiš, ali ne mogu to obraniti i svi uvijek očekuje jaki Zadar. Ne krijem, imali smo i mi slabije faze igre, ali bez obzira na sve mogu zaključiti da je naša uigranost jedan od ključnih faktora. Nadalje, imamo dovoljno iskustva i nakon onog lanjskog poraza od Cibone i školu više, tako da znamo kako je biti u situacijama u kojima se od nas puno očekuje. Nije nevažno kazati da se vraćamo iz ozljeda, toga nije lišen ni Split, primjetno je kako nema Krešimira Ljubičića, igrača koji u reketu zna raditi prednost. Uglavnom, izgledi su onako na pedeset posto mi, isto toliko i oni.

Povratak kapetana Marka Ramljaka i Luke Božića nedvojbeno su pokrenuli valove optimizma kod vas igrača, ali i navijača, jer Zadar s njima i bez njih nije isti!

- Mogu potvrditi sve što ste naveli i sigurno da nam puno znače. Ne smije se smetnuti s uma da su obojica nakon velikoga broja dana bez treninga i utakmica polako vraćaju u formu. S nama su i pokušavaju se vratiti i pomoći momčadi. Luka se konkretno protiv Mege opet nametnuo, Ramljak također i njihova prisutnost se osjeća jako. Kad sve saberem, Ramo, kako ga mi zovemo u svlačionici, uvijek nam najviše fali, a svojom energijom i iskustvom, osobito igrom u obrani gdje je baš naša ”prva violina”.

Hoće li Splitu pobjeda protiv Partizana u Beogradu biti poticajna za Kup ili se može pretvoriti u otegotnu okolnost?

- Može se pretvoriti u mač s dvije oštrice, odnosno, da ta pobjeda protiv euroligaša na njih djeluje kao neko zasićenje, s druge strane za očekivati je da im bude ”vjetar u leđa”. Uglavnom Kup svakoga motivira.

image

Dario Drežnjak
 

Jure Miskovic/Cropix

Zadar prije odlaska na Gripe ima dvije utakmice, jednu na Višnjiku gdje Vam dolazi Dinamo, druga je u Beogradu protiv Crvene zvezde. U kojoj mjeri će to utjecati na Kup?

- Važna nam je utakmica s Dinamom, isto tako i protiv Zvezde! Ali, navikli smo se već na težak ritam utakmica, mislim da to u energetskom smislu ne bi trebalo predstavljati previše uoči Kupa. Opet, puno toga će ovisiti o kretanju rezultata u Beogradu, odnosno, kako će se podijeliti minute, ali ne bih previše o tome. Na koncu i Split ima ogled protiv Budućnosti, pa nema potrebe previše širiti priču o nečemu što se tek ima dogoditi.

Kolika je prednost Splita što će četvrtzavršnicu kontra Zadra igrati pred domaćom publikom, ili to ne mora uvijek izgledati tako?

- Čim si domaćin, onda očekuješ i potporu s tribina! Ako se osvrnem na naše prošlosezonske utakmice u finalu Prvenstva Hrvatske onda se to nije pokazalo tako, jer smo i mi imali značajnu zvučnu kulisu. Čujem da je i za Kup utakmicu dosta naših navijača osiguralo ulaznicu, tako da bi moglo biti zanimljivo, na parketu i na tribinama.

U Zadru su Vas od milja prozvali Žuti. Kup nije prva utakmica u kojoj igrate protiv ”žutih”, konkretno na Gripama. O čemu razmišljate kad čujete povike: ”Žuti, žuti”?

- Meni to zna biti smiješno, pa sam sebi u šali kažem: čuj, za tebe navijaju i jedni i drugi!

04. svibanj 2024 03:46