StoryEditorOCM
SportFINALNA SERIJA

U pravu je Tornado kad na prazne tribine Krešinog doma zapjeva: Gdje ste sada šminkeri, derbi navijači, gdje ste kad je najteže, gdje ćemo vas naći!

Piše Dražen Žura
2. lipnja 2023. - 14:04

Nedvojbeno, Zadar je napravio veliku stvar, na Gripama su ostvarili dva prema nula u finalnoj seriji čemu se, budimo otvoreni, nisu nadali, moguće je, i u samom klubu, pa i unutar momčadi. U cijeloj priči od presudne važnosti bilo je razmišljanje trenera Danijela Jusupa koji je nebrojeno puta ponovio, na koncu i nakon zavidnih 2:0, kako je svaka utakmica zapravo finale. U startu je otklonio euforiju bilo koje vrste, čime je primirio momčad, baš na način da je kod njih zadržao, ranije je napisao, mentalnu matricu. A to, priznajmo, i nije baš tako lako postići.

Dario Drežnjak, koji je u produžetku zajedno s Karlom Žganecom, svi su toga svjesni, s dvije ‘trice‘ doslovno Splićane bacio na konopce...

- Odmah moram kazati kako su bez imalo floskula, navijači bili naš šesti igrač. Ne znam, govori se o njih negdje oko 250 koji su nadglasali domaćine, ali sam imao dojam kako ih je višestruko više nego domaćih. Nadalje, u trenucima kad smo se nalazili u minusu i nismo bili pravi, oni su nas svojim navijanjem podignuli, vratili nam energiju. Baš su čudo! Donijeli su nam svojim navijanjem ne samo podršku nego i jako bitnu sigurnost koja se pokazala odlučnom u stizanju tog minusa, kasnije i u produžetku. Bez njihove, ponavljam, energije, bilo bi daleko teže, jer oni su tu istu energiju prenijeli na nas – kazao je Drežnjak, koji je odmah nastavio na temu treće utakmice na kojoj se očekuje veliki broj gledatelja...

- Jeste, očekujemo punu dvoranu, Zadrani imaju veliku prigodu pokazati da su grad košarke, neka dođu i budu uz nas, znače nam mnogo – kratko, ali znakovito je najavio treći ogled u finalnoj seriji.

Još se jednom treba vratiti na ulogu publike, te prenijeti ne samo Drežnjakovo razmišljanje o ‘vjetru u leđa‘, nego istaknuti i činjenicu kako su oni koji su pohodili Gripe, zapravo, navijački nukleus. Jer isti dolaze na sve utakmice, stoga je u pravu Tornado kad na otužan pogled na prazne tribine Krešinog doma zapjevaju rugalicu: ‘Gdje ste sada šminkeri, derbi navijači, gdje ste kad je najteže, gdje ćemo vas naći.!‘ 

Ludnica za ulaznice već je počela, a Drežnjak se vratio na parket i bitnu drugu utakmicu protiv ‘žutih‘. Prije toga nam je rekao kako dugo nije mogao zaspati, očito pod utjecajem adrenalina, ali da ima dovoljno vremena za povratak u stvarnost.

- Što se tiče utakmice neke sam stvari već kazao, međutim, možda sam preskočio kazati, a što je vejrojatno bilo primjetno kako publici koja je bila u dvorani i onima pokraj TV ekrana, da smo i jedni i drugi previše griješili. Mi krenemo u kontranapad, oni nam ukradu loptu, isto napravimo mi njima, što je vjerujem posljedica velike želje i same borbenosti kojom smo jedni druge tjerali na pogreške. Oni su tražili tu jednu pobjedu na domaćem parketu, mi smo željeli drugu, u konačnici se nama ostvarilo željeno. I ta će nam pobjeda značiti puno – podcrtava Drežnjak koji je podvukao bitnu ulogu, odnosno, igru Luke Božića, jer je Zadar, ako ste primijetili uz šut 1-11 za tri poen stigao Splićane i okrenuo u prednost.

- Mi imamo prednost te Lukine nadmoći u reketu, jer njome prisiljava suparnika na mijenjanje čuvara i same obrane, onda se nama drugima otvara prostor za više. Također, na vanjskim pozicijama smo visočiji samim time i dominantniji u obrani i to je ta naša prednost kojom smo ih napadali kroz kontre. Uglavnom, koncentrirano smo odradili obranu kad je bilo najpotrebnije, Božić nas je svojim poenima vratio u igru, i opet ističem, vjera navijača u naše mogućnosti. Istina, imali smo kroz utakmicu određenih problema na vanjskom šutu, možda su neki pokušaji bili iz očaja. Ali smo znali da nas to ne može pratiti stalno, što se i pokazalo na zatvaranju drugog poluvremena i otvaranju produžetka. Zabili smo kad je najviše trebalo – kazao je Drežnjak, ističući kako je u trećoj veći pritisak na Splitu.

- Jeste, mi imamo tih dva nula, ali i dalje nam treba ta treća pobjeda, odnosno, ne nastavlja se ova druga utakmica na Gripama, taj rezultat moramo zaboraviti, jer još ništa nije riješeno. Istina, imamo dvije domaće utakmice, imamo publiku i vjerujemo da se nalazimo pred vratimo zadnje ovosezonske utakmice.

Međutim, ukoliko se i dogodi da moramo igrati i dalje nadam se da ćemo priču uspješno privesti kraju – zaključio je Drežnjak koji je lanjske sezone imao prigodu za titulu. Tadašnji trener koji je iz uloge pomoćnika uskočio ‘na prvo sjedalo‘ Srđan Helbich je Ciboni uzeo prednost domaćeg parketa. Odlučivala je majstorica... U kojoj su velim djelom svoju priču gurali i suci, Zadrani su opravdano danima grmjeli na njih....Mrlja je ostala!

- Ne volim se ni sjetiti te utakmice, niti spominjati suđenje, nego me i danas ljuti moja igra. Jer sam odigrao debelo ispod svoje razine, možda bi se domogao titule prvaka, da nije bilo tako kao što priznajem – zaključio je Drežnjak.

23. travanj 2024 23:53