StoryEditorOCM
SportKRAJ SEZONE

Darko Vukić trener HV Posedarja napravio je rezime sezone: “Teško će se ponoviti ovaj uspjeh!"

Piše I.Gjergja
27. lipnja 2022. - 18:26

Na kraju jednog razdoblja, a to je završetak prvenstvene sezone i kvalifikacije za ulazak u Drugu NL, u Hrvatskom vitezu Posedarje su izvršili svojevrsnu analizu.

Prema ostvarenom, a toga je mnogo, osobito u natjecanju u Trećoj HNL-jug gdje su osvojili drugo mjesto. Vitezovi su "uzeli" 60 bodova, od 34 odigrane utakmice oni su 18 pobijedili, šest su odigrali neodlučeno i 10 izgubili.

Postigli su ukupno 56 zgoditaka, a primili 38. Njihov igrač Karlo Torbarina je bio najbolji strijelac lige postigao je 23 zgoditka ili gotovo pola sam od svojih suigrača. Impozantni su to podaci koje treba znati cijeniti u jako kratko vremena od dvije godine koliko se natječu u ovoj ligi. Od svih županijskih klubova najbolje su plasirani. Kao drugi odigrali su i kvalifikacijsku utakmicu za ulazak u Drugu ligu, no namjerili su se na NK Međimurje i nisu uspjeli, poraženi su.

O svemu pomalo porazgovarati ćemo sa trenerom Viteza Darkom Vukićem

image

ekipa HV

/Slobodna Dalmacija

Vaš rezime od kad vodte Vitezove?

- U protekla tri mjeseca koliko obnašam funkciju glavnog trenera seniorske momčadi HV Posedraja prošli smo  gotovo sve moguće situacije ,uspone i padove, veselje i razočaranje. Osvojeno drugo mjesto u  Trećoj hnl- jug u konkurenciji velikih klubova duge nogometne tradicije je svakako veliki uspjeh za klub iz malog mjesta kao što je Posedarje. Nažalost, nismo uspjeli realizirati naš primarni cilj, a to je ulazak u viši rang natjecanja tako da ne mogu reći da smo u klubu potpuno zadovoljni, u „hodu“ nam reče trener Vukić.

Prema ostvarenom, ali i onom što ste kako tim pokazali na terenu vidljivo je bilo da imate igru, da se zna tko što radi, jeste zadovoljni?

- Pa djelomično. Nekoliko je razlog zbog čega konačni rezultat na kraju sezone nije bio bolji po meni je smjena trenera na kraju pripremnog perioda, dolazak novog trenera kojemu treba vrijeme da upozna igrače, ligu, sredinu u kojoj radi, treniranje na okolnim igralištima do sanacije našeg terena te ključno ozljeda dva bitna igrača (kapetana Luke Klanaca i napadača Vedran Smokrović) na početkom polu sezone.

Imali ste napornu sezonu, jeli i to razlog što u kvalifikacijama niste uspjeli?

- Sezona je bila izrazito naporna. Kada zbrojite sve utakmice (pripremne, kup, prvenstvo) dođete do brojke od 50 utakmica u sezoni što je jako puno za amatere. Definitivno nam je falilo širine u kadru, na pojedinim pozicijama smo bili tanki i bez adekvatne zamjene. Najviše žalim što smo u zadnjem kolu u Dubrovniku ostali bez četiri standardna igrača, a kvalifikaciju se bile pred nama. One su uvijek  svojevrsna lutrija , domaćin je u velikoj prednosti jer se igra jedna utakmicu. Jedina zamjerka kvalifikacijama je kasni termin odigravanja i činjenica da bi bolje rangirani klubovi trebali biti domaćini, pa neka to bude  - nagrada za ostvareni plasman.

image

trener HV Darkom Vukićem

Privatni Album/Slobodna Dalmacija

Što bi trebalo da se učini za taj korak kod Viteza, koji bi vas odveo u više rang, a sad ste sve prošli, iskustveno?

-Iskreno, biti će jako teško ponoviti ovaj uspjeh u idućoj sezoni čak i da osvojite prvenstvo idete opet u kvalifikacije, više klubova iskazuju ambicije prema većem rangu natjecanja. Najviše činjenica da je HV Posedarje postao ozbiljan klub na regiji jamči da će ostali klubovi maksimalno motivirani ući u svaku utakmicu protiv nas. Osnovni uvjet je da većina ekipe ostane zajedno, da se dovedu kvalitetni pojedinci na ciljane pozicije i da se kvalitetno odrade pripreme, tada bi se mogli upustiti u „igru“.

Razgovarali ste s čelništvom kluba, slijedi li dalje nastavak suradnje?

-Nakon kvalifikacija uprava si je dala tjedan dana odmora. U tjednu ispred nas ćemo obaviti razgovor i vidjeti da li nastavljamo zajedno ili ne. Kakva god odluka bude zahvalan sam Upravi kluba na ukazanom povjerenju u protekloj sezoni. Veliko hvala i igračima koji su me prihvatili izrazito korektno te vjernim navijačima koji su uvijek bili uz nas u pobjedama i porazima. Priznanje za ostvareni rezultat treba iskazati i bivšem treneru Butiću te mojim pomoćnicima Šimurini i Džaji koji su zajedno selekcionirali ovo ekipu i udarili temelje HV Posedarja kakvog danas gledamo, za kraj će trener Vukić.

Oni su nosili dres HV Posedarja: Marko Ivančić, Benjamin Fejzić, Mario Pedišić, Jure Ivandić, Marko Klanac, Domagoj Torbarina, Mateo Rončević, Marko Gambiraža, Josip Kevrić, Luka Begonja, Josip Jurjević, Karlo Torbarina, Mateo Knežević, Ivan , Roko i Lovre Klanac, Luka Zrilić, Toma Magaš, Luka Erstić, Vedran Smokrović. Trener: Darko Vukić. Pomoćnici: Ivan Šimurina i Ante Džaja.

Posedarje - navijači živi za svog Viteza!

Mala anegdota sa prve službene utakmice koju je Darko Vukić kao trener vodio doma protiv Primorca iz Biograda (derbi, pobjeda Viteza 3:0). Nakon završetka utakmice, pobjede i predivne atmosfere na tribinama najbolji prijatelj Darkov - inače nogometni trener iz Senja, kazao mu je:

- Darko naježio sam se, ova utakmica me vratila u devedesete, ljubav prema klubu i sinergija igrača i navijača, pa ovo nema nigdje. Zaista nogomet se igra zbog običnih ljudi, navijača koji žive za i uz svoj klub, a to je slučaj u Posedraju, čuvaj to igrom.

27. travanj 2024 06:58