StoryEditorOCM
SportFRANCUZI PRVACI

David Ledinski (20) i Matej Nevešćanin (17), osvojili su osmo mjesto u sinkroniziranim skokovima sa daske na Europskom prvenstvu u Beogradu

Piše HINA
23. lipnja 2024. - 18:38

Hrvatski skakači u vodu, 20-godišnji David Ledinski i 17-godišnji Matej Nevešćanin, osvojili su osmo mjesto u sinkroniziranim skokovima sa daske (3m) na Europskom prvenstvu u Beogradu, a novi europski prvaci su Francuzi Jules Bouyer i Alexis Jandard. 

Ledinski i Nevešćanin nisu dobro ušli u natjecanje i nakon prve dvije serije skokova su bili na devetom mjestu u konkurenciji 10 parova. No, vrlo dobrim izvedbama u četvrtom i petom skoku, posljednju seriju su dočekali na šestoj poziciji. Ipak, natjecanje nisu zaključili na najbolji način pa su izgubili dva mjesta te s ukupno 340,62 bodova završili kao osmi, nadmašivši reprezentativce Austrije i Srbije.

Uvjerljivo su do svog prvog naslova europskih prvaka u ovoj disciplini došli Jules Bouyer i Alexis Jandard sa 404,52 boda. Prvo mjesto su držali u pet od šest finalnih serija, a samo su nakon drugog skoka izgubili čelnu poziciju.

Španjolci Juan Pablo Cortes Zapata i Nicolas Garcia Boissier (379,08) su osvojili srebrno odličje, a Poljaci Kacper Lesiak i Andrzej Rzeszutek (375,24) su završili s broncom oko vrata.

Najveći gubitnici su ispali Talijani Stefano Belotti i Matteo Santoro, koji su lošom izvedbom u posljednjem skoku ostali bez mjesta na pobjedničkom postolju.

image
Oliver Bunic/Afp
image
Oliver Bunic/Afp
16. rujan 2024 16:31