StoryEditorOCM
SportNOVI PREDSJEDNIK

Davor Karlović: "Čekamo izvještaj direktora kluba o financijskom planu za novu sezonu. Tek onda možemo raspravljati o klupskom proračunu!"

Piše Dražen Žura
13. srpnja 2024. - 12:42

Nedugo nakon što je  Rok Stipčević iz privatnih razloga svoj mandat, odnosno, mjesto predsjednika Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar,stavio na raspolaganje vlasniku, Gradu Zadru, održan je sastanak, kako bi se izabralo novo vodstvo i  podijelilo uloge u NO-u! 

Tako je novi predsjednik Davor Karlović koji je član istoga već dvije godine, ujedno je i gradski vijećnik. Njegov zamjenik je Siniša Pećanac koji također ima poduži staž u NO-u, k tomu je u košarci odavno,  tako da obojica, zajedno s ostalim članovima, imaju dovoljno prakse...U svojem prvo obraćanju, Karlović je istaknuo...

– Zahvaljujem Nadzornom odboru na ukazanom povjerenju i kao novoizabrani predsjednik NO KK Zadar učinit ću sve, skupa sa svojim kolegama, da se osiguraju svi potrebni uvjeti za rad Kluba, na putu prema nastavku izuzetnih rezultatskih ostvarenja iz proteklih sezona te nužnoj financijskoj stabilizaciji – zaključio je novi predsjednik NO-a, kojeg  očekuje upravo  posao oko uvida u stanje klupske blagajne.

Izbor novoga vodstva, bila je jedina točka Dnevnog reda, iako se očekivalo kako će biti riječi o proračunu za novu sezonu budući je nedavno u javnom prostoru Denis Pleslić, sportski direktor KK Zadar, podvukao crtu ispod potrebnih 765 tisuća eura neto za novu sezonu; okruglih dvjesto tisuća više u odnosu na lanjsku sezonu....

- Nismo se bavili proračunom iz prostor razloga jer očekujemo financijski plan i program kojeg nam treba dostaviti Edi Nadarević, novi direktor Kluba. Kao novi u toj ulozi, shvaćamo, nije mogao napraviti izvještaj, međutim, dogovoreno je kako ćemo isti imati u sljedećem tjednu ispred sebe. Tek onda možemo vidjeti što treba napraviti kako bi se program ostvario, doista, moramo znati na čemu smo, jer sve drugo bilo bi krajnje neozbiljno od svih nas – kazao je Karlović koji drži kako nema smisla raspravljati o nečemu što je još u zraku.

Za očekivati je kako će Nadarević uspjeti posložiti kockice, posebice iz razloga što su Pleslić i trener Danijel Jusup gotovo pa posložili momčad, potpisali neke stare, ali i nove igrače.

- Sve mi je razumljivo, jednako i svim članovima NO-a, međutim, dok ne vidim pravo stanje mi smo nemoćni odlučivati o bilo čemu. Samo malo strpljenja, drugi tjedan nije daleko – spušta lopticu Karlović.

Namjerno je istaknutu lopticu jer je novi predsjednik NO-a, dugogodišnji stolnotenisač, kao igrač i trener. Ali, košarka mu nije nepoznata....

- Oduvijek sam u sportu, ne samo stolnom tenisu uz kojeg me se vezuje, nego pratim jednako dugo košarku koja je najprepoznatljiviji zadarski „brend” i takvu je želimo gledati i dalje. Nogomet mi nije stran, kao ni svi drugi sportovi. Nova uloga je za mene veliki izazov, uvjeren kako ćemo zajedničkom suradnjom svih članova NO-a  raditi na financijskoj stabilizaciji što sam ranije istaknuo, uz opasku kako želimo ako bude ikako moguće  da rezultat ne padne – misli Karlović.

U Zadru je uvriježeno mišljenje kako svi koji su u Nadzornom odboru trebaju osigurati financijska sredstva...

- Zna se uloga NO-a i to samo ime kazuje, međutim, nitko od nas nikad nije rekao kako svojim aktivnostima neće učiniti sve da se pronađe sponzor ili neki drugi izvor financiranja, primjerice kroz marketing. Dakle, ne  bježi se  od toga da na sve načine tko god može pomogne u ostvarenju što boljih uvjeta za rad kluba – zaključuje Karlović, ističući kako je na vlasniku kluba,odnosno Gradu Zadru, da sazove Skupštinu kluba, jer je potrebno potvrditi promjene u NO-u. Misli se pritom na priključivanje Vice Gende  iz Udruge Grad Košarke, čime bi se  nadomjestio odlazak Arsena Travice, kao i popunjavanje mjesta odlaskom Stipčevića.

Ulaskom dvojice novih, Nadzorni odbor bi imao devet članova, ali sve će ovisiti o odluci na Skupštini kluba. Do tada, valja čim prije riješiti financijsku križaljku, odnosno, posložiti proračun, što je posao direktora Nadarevića.

 

07. rujan 2024 20:21