StoryEditorOCM
SportSTK DONAT

Davor Karlović: Do prekida smo imali 14 pobjeda i nijedan poraz – logično je da smo postali superligaši!

Piše Ivica Gjergja
24. svibnja 2020. - 17:55

Izvršni odbor Hrvatskog stolnoteniskog saveza (HSTS) donio je odluku da su prvaci Starr Varaždin u muškoj i zagrebački dr. Časlav u ženskoj konkurenciji u HEP Prvoj Super ligi. Podsjetimo da je prekid nastupio zbog koronavirusa i da nije ni nastavljeno natjecanje.

Za sezonu 2020/21. godini u muškoj i ženskoj ligi će nastupati po 12 klubova. Nitko ne ispada, no bit će promjena za mušku ligu u sezoni 2021/22.godine kada će ostati 12 klubova dok će ispasti dva kluba, a dva će ući iz Prve HL Istok i Zapad. Temeljen rezultata prvaci ove dvije lige za ovu natjecateljsku godinu su Cibalia i zadarski Donat članovi koji su promovirani u člana HEP Prve Super lige.

Kod žena u sljedećoj sezoni u HEP Superligi nastupat će 12 klubova, ali će na kraju ispasti četiri kluba, dok će iz 1. HL ući dva kluba. Novi superligaš je Crikvenica (1. HL zapad), dok će Starr i Mladost Petrinja odigrati ‘majstoricu’, a pobjednik tog susreta će izboriti najviši rang hrvatskog stolnog tenisa. Svi susreti trebali bi se igrati krajem lipnja. Hrvatski kup za seniore će se ipak igrati ove sezone, a krajnji rok za odigravanje „Final foura“ je do početka nove sezone, a koja bi trebala startati sredinom rujna 2020. godine.

-Sasvim je logično što smo mi postali članovi Prve Super lige, kao prvaci Prve muške lige Zapad. Bilo je to za očekivati jer smo imali 14 pobjeda bez ijednog izgubljenog meča, a da smo i odigrali do kraja prvenstvo uvjeren sam da bismo bili najbolji. Našim igračima čestitam na zalaganju kojeg su prikazali i uložili da bi ostvarili ovaj rezultat. Ovo je još jedna potvrda da u Zadru stolni tenis nije prolazan, kazao nam je uvijek zadovoljni i raspoloženi trener STK Donata Davor Karlović.

19. travanj 2024 04:34