StoryEditorOCM
SportSTK DONAT

Davor Karlović: Zubčić, Zeljko i Goja ostaju u momčadi za Prvu ligu - mlade ćemo postupno uvoditi

Piše Ivica Gjergja
29. svibnja 2020. - 21:01

STOLNI TENIS STK DONAT SE VRATIO U SUPERLIGU

Karlović: “Zasluženo smo postali superligaši, nema promjene rostera“!

STK Donat je u Prvoj HL Zapad bio uvjerljivo najbolji s 28 bodova, odigrao je 14 mečeva i u svih 14 bio pobjednik. Evo statističkih podataka sa odigranih utakmica: meč razliku ima je 56:4, što se pak tiče pojedinačnog učinka, on je izvanredan, pa je tako Tomislav Zubčić odigrao 16 mečeva i svih 16 pobijedio, Antonio Goja je odigrao 14 od čega 13 pobjeda i jedan poraz. Ivan Zeljko odigrao je 16 mečeva 15 pobjeda i jedan poraz. U parovima su također Zadrani bili odlični, pa je tako par Tomislav Zubčić /Ivan Zeljko odigrao 11 mečeva i u svih 11 mečeva pobijedio.

Podsjetimo da je Izvršni odbor ST Saveza donio odluku o prekidu natjecanja i proglasio najbolje, o čemu smo već pisali. U sljedećoj sezoni novi superligaši su Cibalia (1. HL istok) i Donat (1. HL zapad). Kod žena u HEP Superligi nastupat će 12 klubova, ali će kraju ispasti četiri kluba, dok će iz 1. HL ući dva kluba. Novi superligaš je Crikvenica (1. HL zapad), dok će Starr i Mladost Petrinja odigrati ‘majstoricu’, a pobjednik tog susreta će izboriti najviši rang hrvatskog stolnog tenisa. Više informacija o natjecanjima u ligama znat će se nakon Liga odbora, stoji u službenoj objavi Hrvatskog stolnoteniskog saveza. Također je istaknuto kako bi se sve završnice pojedinačnog i ekipnog prvenstva Hrvatske (od najmlađih kadeta do juniora), ali vjerojatno bez parova, trebale igrati krajem lipnja. Što se tiče nastupa klubova, ipak će se odigrati Hrvatski kup, a krajnji rok za odigravanje ‘Final Foura’ je do početka nove sezone, koja bi trebala startati sredinom rujna 2020.g.

-Obzirom na rezultate koje smo postigli, sasvim je logično i očekivano što smo postali novi članovi Prve Super lige, Imali smo 14 pobjeda bez ijednog izgubljenog meča, a da smo i odigrali do kraja prvenstvo uvjeren sam da bismo bili najbolji.. Našim igračima čestitam na zalaganju i trudu kojeg su uložili da bi ostvarili ovaj rezultat. Višestruko im se vratilo. Ovo je još jedna potvrda da u Zadru stolni tenis nije prolazan, kazao nam je trener STK Donata, Davor Karlović.

Je li se nešto mijenja u kadrovskoj strukturi igračkog kadra, kad budete igrali Superligu?

-Uvjeren sam da ćemo ostati u istoj postavi, a što znači da će i dalje igrati i nastupati Zubčić, Zeljko i Goja. Sve ovo će biti dok ne „sazriju“ naši mladi igrači, jer nemamo namjeru dovoditi pojačanja sa strane. Posvećeni smo radu s našim mladim igračima, a očekujemo da oni jednog dana budu nositelji igre našeg kluba u najvišem rangu. Njih ćemo sukcesivno uvoditi u igru sa starijima, kazuje nam Karlović.

26. travanj 2024 18:32