StoryEditorOCM
SportTREĆA NL JUG 6. KOLO

Derbi bez pobjednika! Primorac i Posedarje tražili su igru, imali je i uživali u potezima, a publika je svaki dobar nagradila aplauzom

Piše Ivica Gjergja
21. rujna 2023. - 19:20

PRIMORAC – HV POSEDARJE 1:1 (0:0)

BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvio. Gledatelja 200. Sudac: Josip Budan (Podgradina) 6. Pomoćnici: Mijić i Štampalija.

Strijelci:0:1 Blažević (57), 1:1 Nakić (69)

Najbolji igrač: Roko Nakić (Primorac).

PRIMORAC: Stojanov 6,5, Gambiraža 6,5, Torbarina 6,5, Bitunjac 6,5, Vodopija 7(od 83. Mrkić-), Nakić 7,5, Lazarevski 7, Kolenda 6 (od 50. Okechukwu-), Vučković 6,5, Jurišić 6,5, Birkić 6,5. Trener: Dragan Blatnjak 6,5.

HV POSEDARJE: Pinčić 6,5, Čurjurić 6,5, Knežević 6(od 46. Blažević 7), Buenanueva 6 (od 46. Kevrić -), Čirjak 7, Čelić 6,5 (od 70 Jordan -), Zdrilić 6,5, Zebić 6(od 46. Pedišić -), Tokić 6,5, Jurjević 7, Kralj 6,5 (od 90. Ivandić-).Trener: Marko Pinčić.

U divnom ambijentu kakav derbi zaslužuje, pozdrava prije početka susreta dobrih prijatelja igrača, te kapetana Josipa Jurjevića (HV Posedarja) i Stefana Lazarevskog (Primorca) počeo je susret bez imalo respekta sa jedne i druge strane. Svatko tko je bio na derbiju reći će vam da je igra bila izvrsna, jedni i drugi su tražili upravo igru, imali je i uživali u potezima, a publika je svaki dobar nagradila aplauzom.

image

Derbi kola

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija

Prvi su Vitezovi krenuli k golu Stojanova, minuta je druga, taj neumorni Čurjurić je pronašao u trku Čelića koji s desne strane ulazi pred kazneni prostor, tuče oštro, no Mate Stojanov je na visini zadaće.

Na drugoj strani lijepu su akciju „složili“ Nakić - Vodopija i na kraju Bitunjac, no lopta je otišla preko gola. Nakon toga dva puta je odlično centrirao domaći igrač Jurišić, njegovi napadači nisu ga razumjeli. Igra se u polju kombinatorno, redaju se akcije, no sve to na jednoj strani zaustavlja Tokić, a na drugoj Lazarevski.

image

Derbi kola

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija

I dalje isto, no igrala se 32. minuta, korner za Primorac u peterac lopta i tu su doslovno zasmetali jedan drugom Vodopija i Birkić pa prilika odlazi u nepovrat, obrana gosta drži sve pod kontrolom.

U smiraj prvog dijela susreta još je jednu prigodu „složio“ Nakić za Vodopiju, ovaj je bio za pola koraka kratak, te je završeno poluvrijeme bez zgoditaka.

Ista slika u drugom dijelu, a onda je kapetan Primorca Stefan Lazarevski krenuo sam prema golu Viteza, njegov trk je pratio Vučković, otkrio se, ovaj mu je dao loptu, a on kao da dodaje vrataru Pinčiću. U istoj 57. minuti, dugom loptom je uposlen netom što je ušao Vlatko Blažević kod Viteza, odlično se snalazi i pored Stojanova zabija za 0:1.

image

Derbi kola

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija

Drže gosti igru u svojim nogama, no sudac kao da gubi „dah“ – nervira jedne i druge, bespotrebno. Vikao je trener Primorca Dragan Blatnjak, idemo, nema predaje i u 69. minuti nakon dobre akcije Roko Nakić je primio loptu na nekih 30 metara, pošao s njom nekoliko metara i sa 25 metara opalio, te pogodio malu mrežicu za 1:1, na oduševljenje dijela domaće publike.

Pred sam kraj iznenada je Jordan zakasnio za trenutak i tako promašio posljednju prigodu, kao i domaći igrač Jurišić, bez pogotka. Prema svemu viđenom možemo reći, pravedna podjela bodova.

04. svibanj 2024 18:00