StoryEditorOCM
SportNOGOMET: TREĆA HNL-JUG – RIJEČ TRENERA

Derbi pripao Primorcu!

Piše Ivica GJERGJA
14. ožujka 2018. - 15:55
zadar_primorac6-240218

Nakon derbija županije Zadar i Treće HNL-jug u 19. kolu kojega su odigrali Primorac i Zadar 2:0 u Biogradu pred dobro popunjenim tribinama, različitog su raspoloženja u klubovima. Trenutno je Primorac prvi sa 37, a Zadar osmi sa 28 bodova. Prema izvještajima s utakmice bilo je dosta dobrog nogometa, pa evo što kažu nakon odmora od jednog dana treneri Primorca, Dragan Blatnjak i Zadra Vjeran Simunić

- Odigrali smo čvrstu, borbenu utakmicu, zbog koje moji igrači zaslužuju sve čestitke, jer oni su ti koji su nas doveli u ove visine na ljestvici. Vjerujte da uživam u ovim predivnim trenucima, u kojima ćemo biti svi do idućeg susreta. Meni je kao treneru čast što radim u ovoj pravoj sportskoj sredini koja zna što je nogomet. O igri mogu reći to da smo tehnički-taktički odradili dobro, u pravo vrijeme postigli smo zgoditke i imali prednost koju smo znali čuvati. Jednostavno smo igrali kako smo se dogovorili do kraja susreta, važno je da nema nikakvih problema, a to što su moji dečki pokazali, ne samo na ovoj utakmici, zasluženo nas je dovelo do prvog mjesta - kazao je vidno zadovoljan trener Dragan Blatnjak.

Trener Zadra kazao je:

- Dojmovi nakon derbija? Na žalost, prekinuo se naš niz dobrih igara, došla je jedna utakmica u kojoj smo bili neprepoznatljivi, pali smo pod utjecaj tog „megdana“ sa vječnim suparnikom – rivalom u županiji gdje je bilo malo nogometa više startova, duela, a gdje su domaćini bili jači, uzimali su tu drugu loptu nakon duela. Bilo je situacija gdje su oni napadali pa rekao bi „malo nizbrdo“ i vidjelo se da bi moglo biti „zlo“ po nas. Čestitka Primorcu, nisu slučajno na prvom mjestu. Žao mi je što u finišu utakmice, kada smo imali dominaciju, nismo zabili gol, da je bilo 2:1, bilo bi fajta, a po meni, iako ne komentiram suđenje, bio je čist jedanaesterac (78. minut duel Hodžić-Rogić), nije suđen, što se može. Moram pogledati snimku. Treba „prebrisati“ ovu utakmicu i već od danas krenuti dalje jer nam je za tri dana novi susret sa Junakom. Bez obzira na poraz treba dići glave i vratiti se u pobjednički ritam, samo se sa nova tri boda može isprati ovaj gorak okus poraza - kazao je trener Simunić.

07. svibanj 2024 13:08