StoryEditorOCM
SportNA STANOVIMA

Derbi zasluženo pripao Zadru: od siline napada Uskok nije mogao izaći iz svog dijela prostora!

Piše Ivica Gjergja
15. listopada 2022. - 19:40

ZADARUSKOK 1:0 (0:0)

ZADAR - Igralište Stanovi. Gledatelja 200. Sudac: Luka Liković (Krvavac) 7,5. Pomoćnici: Romano Radonić (Vitaljina) i Mikula Štampalija (Tribunj).

Strijelci: 1:0 Bubalo (62 -11m).,

Najbolji igrač: Ivan Bubalo (Zadar).

ZADAR: Stojanov 7, H. Rončević 6,5, Muić 6,5, Iveljić 7, Jurić 7 (od 70. Viduka-), Banović 7(od 84. Ricov-), Jerbić 7, Bubalo 7,5, Djeveljekaj 7, Pranić 7, D. Bačić 6,5 (od 46. Jordan-). Trener: Želimir Terkeš 7.

USKOK: Šolić 6, Danolić 6, Milović 6, Maretić 6,5, Cikojević 7, Gilić-Kuko 6,5, Božinović 6, Jurendić 6,5(od 54. Ožegović-), Grubišić 7, Relota 7, Balić 6 (od. 54. Mihovilović-). Trener: Duje Tokić 6,5.

 

Derbi je zasluženo pripao Zadru, istina minimalnom pobjedom, no mora se priznati da gosti nisu bez razloga na drugom mjestu ljestvice. Već na početku igrali su napadački i u prvoj minuti imali priliku za gol. Naime, sa lijeve strane iskosa Kristijan Jurič je ubacio jednu loptu u kazneni prostor, no za pola koraka Jerbić je zakasnio. U nastavku su bili isti akteri i ponovno prigoda iz kornera.

Jednostavno od siline napada - pressinga domaćih, Uskok nije mogao izaći iz svog dijela prostora, ali gola nije bilo. Gosti su tek u 15. minuti došli do gola domaćih, ali je lopta Grubišiću pobjegla. Na drugoj strani isto se dogodilo Bubalu. Drugu ozbiljnu prigodu Uskok je imao, kada je Relota u 23. minuti idealno uposlio Cikojevića koji je tukao glavom, ali je Stojanov bio siguran.

Uskok je igrao odlično, u polju kao da su sakrili loptu, da bi iz takve igre u 28. minuti Grubišić dobro testirao vratara Zadra, a da su gosti manje padali možda bi bilo bolje. Zadar je još dva puta prije odmora zaprijetio Šoliću, Jerbiću i Praniću, a na drugoj strani Maretiču. Uvertira prije gola bila je u 54. i 55. minuti kada su se Muić i Jurić okušali udarcima pokraj vratnice, da bi u 62. minuti Bubalo bio oboren u kaznenom prostoru, a sudac mu je pokazao na kreč, sa 11 metara siguran je bio upravo on za vodstvo. Iako su domaći bili dominantni, gosti se nisu predavali, te su tražili poravnanje u brzim kontrama, a inicijator svega su bili vižljasti Grubišić i Božinović.

Od vodstva je Zadar redao prilike, ali bez uspjeha. Najprije je promašio Jordan, pa dva puta Banović. Samo što je ušao u 84. minuti Ricov se izborio za jednu loptu, izbio sam, tukao pokraj gola. Mogao je uposliti Muića koji je dolazio u peterac, no šansa je propala.

26. travanj 2024 09:37