StoryEditorOCM
SportUSPJEŠNA OBUKA

Devet novih Ribica proplivalo u programu "Plivanjem do zdravlja"

Piše PK Jadera
31. listopada 2023. - 23:50

U utorak je održan završni sat obuke neplivača. Plivanjem do zdravlja je projekt obuke neplivača kojeg će do kraja 2023 godine provoditi PK Jadera uz podršku Ministarstva turizma i sporta te programa "Prevencija nasilja športom u školama" dok je partnerski klub u provođenju programa PKOI Jadera. Program je namijenjen djeci neplivačima i slabim plivačima starosti od 4 godine i starijima, koja će kroz igru i aktivnosti prilagođene njihovoj dobi upoznati i usvojiti osnovne plivačke vještine u skladu s programom Hrvatskog plivačkog saveza.

Osnovni cilj obuke neplivača je naučiti dijete plivati ne inzistirajući na plivačkoj tehnici. Kroz program dijete će naučiti: pravilno disati tokom boravka u vodi, plutati na trbuhu i leđima, roniti, skakati na noge, te se osloboditi straha od vode. Svrha programa je pridonijeti općoj sigurnosti djece u svakodnevnim životnim aktivnostima koje se odvijaju u vodi i u blizini vode, pozitivno utjecati na psihofizičko stanje djece te popularizirati plivanje kao sport.

Tečaj obuke neplivača sufinanciran je od strane Ministarstva turizma i sporta te je u potpunosti besplatan za sve polaznike. Nakon završene provjere od strane osoblja Plivačkog kluba Jadera sva djeca su za svoj trud na kraju nagrađena klupskim majicama, diplomama i prigodnim poklonima. Ekipi koja zbog bolesti nije završila obuku želimo što brži oporavak.

Treneri i uprava Plivačkog kluba JADERA čestitaju djeci i njihovim roditeljima na velikom koraku u njihovom životu.

Pod vodstvom trenera Ante Džaje, prof i pom. trenera Edgara Nimca obuku su završili: Mihovil Beretin, Martin Bučić, Bruna Krnić, Petra Mikulić, Stanislav Ogar, Tena Veršić, Lovre Vidov, Paula Sviričić i Kiara Surać.

30. travanj 2024 20:02