StoryEditorOCM
SportUZ POBJEDU PUNTAMIKE

Dino i Marino su se vratili u pravom trenutku - igra "soniksa" pada kada se prva petorka umori

Piše Ivica Gjergja
24. listopada 2021. - 14:58

Iako je u najavi susreta sa Zabokom trener Sonik Puntamike Stipe Kuliš bio oprezan kako će se susret završiti, te s kime će popuniti roster, no sreća mu je bila to da su mu se nakon ozljede vratili Dino Palčić i Marino Šarlija. Njegov roster je tanak osim nekolicine standardnih, nema ih dosta za rotaciju,  pa je morao posegnuti za svojim „dječijim vrtićem“.

Trebalo je gostima limitirati  koševe iz reketa gosta i u tome su domaćini uspjeli. Na samom otvaranju susreta Zabok je bio napadački raspoložen, borben, imao je i vodstvo, no nakon što su se “naljutili“ domaći igrači uzeli su igru u svoje ruke. Izvrsne role su prikazali u prvom redu kapetan Dino Palčić, koji je vukao i zabijao: 23 sekunde do kraja, kada se lomio rezultat i kada su gosti došli na minus jedan, on je tricom okrenuo priču. Istina, na kraju je Ivan Vučić po postignutim koševima bio najbolji igrač domaćih, ali i utakmice, no Dino Palčić ide mu uz bok.

Odlično izdanje je imao i Marino Šarlija, ali su i ostali koji dali svoj puni doprinos. Stipe Kuliš je znao sve o Zaboku, a susret su pratile i dvije tehničke klupama, no Stipe je znao kada i u koje vrijeme treba uzeti minutu odmora. Naime, kada su njegovi igrači negdje tri minute prije kraja imali i 14 razlike, počelo se to vodstvo naglo topiti s dvije vezane trice gosta, istog časa je zvao minut odmora, prekidao njihovu dobru igru kako bi po sredio svoje i kako ne bi „srljali“.

Kako je došlo do toga da se pred kraj susreta i 18 koševa razlike istopi? Prva petorka se umorila, dala je sve od sebe, a onda se dogodii pad u igri. Zabok se predstavio kako odlično složen sastav koji zna što mu je raditi, a kada se uigraju pod palicom novog trenera Jakše Vulića bit će svima tvrd orah. 

-Mi smo igrali na visokom energetskom nivou i momcima ne mogu ništa prigovoriti, što se pred kraj utakmica malo zakomplicirala, dali su sve od sebe za pobjedu. Ono što smo prije susreta planirali i govorili da treba Zaboku limitirati broj njihovih napadačkih skokova i broj poena iz reketa, u tome smo uspjeli. Mi smo imali dvostruko više poena iz reketa nego oni, tako da sam zadovoljan, dečki su ispoštovali sve dogovoreno. Čestitam im, jer daju sve od sebe i na rubu izdržljivosti i pokazuju karakter i timski duh, kazao je trener Sonik Puntamike Stipe Kuliš.

-Zadovoljan sam prvim dijelom koga smo odradili odlično i umjesto da ih tada „slomimo“ i riješimo utakmicu, dozvolili smo Zaboku da se vraća u igru. Oni su se vratili pri kraju četvrte četvrtine, no mi smo pokazali karakter i zasluženo smo pobijedili i uzeli nove bodove, kazao je kapetan Sonik Puntamike Dino Palčić.

-Ne mogu reći da je pobjeda Sonik Puntamike nezaslužena, dapače oni su vodili tijekom cijelog susreta, no nama je bilo bitno da smo se vraćali jer smo znala za njihovu slabiju stranu - rotacije igrača. Kako je utakmica išla kraju oni su padali ,a presudila je za pobjedu trica Dina Palčića u posljednjem napadu, tada su dobili susret. Vidi se da nas čeka puno posla, očekujem, kada se igrači malo priviknu na mene i ja na njih, da će to ići nabolje. Naš cilj je da drugi dio prvenstva bez obzira na sve probleme koje smo imali, izborimo doigravanje – šesto mjesto, kazao je trener Zaboka Jakša Vulić.

16. travanj 2024 20:10