StoryEditorOCM
SportEKSKLUZIVNO

Direktor KK Zadra Edi Nadarević iskoristio diskrecijsko pravo i potpisao šestomjesečeni ugovor s trenerom Danijelom Jusupom!

Piše Dražen Žura
2. kolovoza 2024. - 15:43

Istoga trenutka kad su košarkaški Zadra krenuli s pripremama za novu sezonu, ponovimo, uslijedio je naš upit treneru Danijelu Jusupu, ukratko: ”Je li došlo do promjena odnosa između njega i Nadzornog odbora?” Odgovor je bio jednako tako sažet: „Nećemo sada o tome, nije vrijeme za to, nego za pripreme!”

Odmah se pojavila sumnja kako se iza kulisa ipak dogodilo nešto čime je Jusup i te kako zadovoljan, jer bi u protivnom, moguće je, aktivirao prijetnju kako zbog nepovjerenja Nadzornog odbora prema njemu, razmišlja i o odlasku iz KK Zadar. Ali tako nešto se nije dogodilo jer se klupko odmotalo nakon još jednoga upita, ovoga puta prema direktoru kluba Ediju Nadareviću, sljedećeg sadržaja: „Mogu li dobiti potvrdu informacije, da ste iskoristili diskrecijsko pravo i potpisali šestomjesečni ugovor s trenerom Danijelom Jusupom?”. Uslijedio je podosta brzi odgovor, dovoljno kratak: „Tako je!” 

I ovo nešto govori o odnosima unutar KK Zadar jer se, podsjetimo, nakon javnog istrčavanja u javnosti, Jusup obrušio prema Nadzornom odboru koji nije uslišao njegovu želju da mu se ovjeri ugovor za još jednu sezonu nakon završetka ove koja natjecateljski nije krenula i odnosi se na razdoblje 2024./2025.

I još jedno utvrđivanje gradiva i podsjetnik na razmišljanje NO-a: „Trener Jusup nakon dvije sezone na klupi momčadi i dalje ima naše povjerenje te važeći ugovor s KK Zadar za sezonu 2024./2025. Nema nikakvog razloga za hitnost i paniku. Nadzorni odbor pravovremeno će reagirati na situacije iz svog djelokruga!” 

I onda se direktor Nadarević dosjetio kako ima pravo sklapati ugovor(e) do 66.366,80 eura, najviše do godinu dana. I za to mu nije potrebna potvrda Nadzornog odbora! 

Svi koji dobro znaju zbrajati, od 1. lipnja do 31. prosinca 2025., aktualni trener može biti miran i siguran, jer iza toga direktor opet može posegnuti za opcijom koju je iskoristio u predmetnom primjeru. Zaključno, Jusup je dobio ono što je tražio i treba mu stisnuti ruku na upornosti, ili može i drukčije: „Zna se izboriti za sebe!”

Nedvojbeno, pravno je Nadarević ”pokriven”, međutim, ovakvim iskorakom definitivno bi moglo doći do raskola između njega kao jedinog člana Uprave KK Zadar i NO-a!

Iza svega postavlja se i pitanje hoće li Nadarević ići prema vlasniku kluba, Gradu Zadru, za potrebom većeg proračuna nego je 610 tisuća eura. A dobro se zna kako vlasnik ispunjava svoje obveze i preko toga, odnosno, postoji zasebna stavka u proračunu prema kojem se u klub smatra posebnom vrijednosti i isplaćuje se milijun eura na godišnjoj razini.

Nadalje, Jusup je jučer ustvrdio kako je svega osam posto  podignut proračun za prvu momčad, što je malo u odnosu na cijene igrača na tržištu. 

Istodobno, umirovljenici, ne samo u Zadru, nego u Hrvatskoj, ”vesele se” povećanju mirovine za 7,4 posto, s tim da će isplata razlike uslijedi u rujnu tekuće godine! Inflacija također čini svoje, međutim, Jusup i Denis Pleslić ustvrdili su kako su gore spomenute cijene igrača skočile za trideset posto, te u velikom djelu izmiču inflaciji. Ništa u svemu ne bi bilo čudno, da nije riječ o novcu poreznih obveznika, dok je onaj sponzorski miljama daleko od KK Zadar. A privlačenje istih je na Upravi. Koja ima samo jednog člana. Spomenutog Nadarevića.

Ima još. Zadar je jedini klub koji sam sebi prodaje igrače, jer je  zaključak struke kako su kroz sezonu napredovali. Istina, dvije su krune u regalu, međutim, Zadar ostaje izvan europskih okvira, k tomu o mladima iz kluba koji su se raspršili posvuda malo tko zbori. 

09. rujan 2024 02:58