StoryEditorOCM
SportOPERIRAN JE

Doktor Predovan o ozljedi košarkaša Vukovića: Pred njim je fizikalna terapija, u rujnu bi mogao lagano trčati, a s treninzima krenuti tek u listopadu

Piše Dražen Žura
5. travnja 2022. - 18:59

Zadar je izgubio od Mege, što nije dobro primljeno, jer se još nije očistilo pitanje izbjegavanja kvalifikacija za ostanak u AdmiralBET ABA ligi, međutim, podosta je kombinacija o kojima se može i drugi put. Uz poraz, Zadrane je zabrinula teška ozljeda Domagoja Vukovića i to posljednim sekundama utakmice o čemu je između ostalog kazivao i Srđan Helbich, trener zadarske momčadi...

- Nadigrali su nas u nekim stvarima, a mi nismo imali dovoljno vremena za pripremu. Imali smo utakmicu prije dva dana s Cedevitom Junior koju su oni tu gledali uživo i jednostavno je teško na taj način funkcionirati, pripremiti utakmicu, pripremiti i motivirati igrače, pokušati ih osvježiti. Mislim da smo izvukli koliko smo mogli, a najviše od svega me boli činjenica da nam se ozlijedio Vuković par sekundi prije kraja i to me više boli nego ovaj poraz – neutješan je Helbich.

Pokušali smo kontaktirati ozlijeđenog Vukovića, međutim, poziv je očito uslijedio uoči priprema za operativni zahvat u Klinici za traumatologiju Zagreb. Ali nam je sve pojasnio dr. Davor Predovan.

- Svi koji su bili u dvorani ili ispred malih ekrana mogli su vidjeti trenutak kad je Vuković pao na parket, riječ je o puknuću Ahilove tetive, jedne od najtežih ozljeda u sportu. Odmah nakon utakmice, napravljen je ultrazvuk i stavljena longeta. Domagoj se odlučio za operativni zahvat u Zagrebu, naša je pak želja da sam operativni zahvat, u što ne sumnjam te sve skupa prođe čim prije. Zna se da je oporavak iznimno dugačak, međutim, vjerujem u sportski duh kojeg ima Domagoj da će priča ići u dobrom smjeru. Ono što nekako s velikom sigurnošću mogu kazati jest kako će najmanje šest tjedana koristiti ortopedska pomagala, potom slijedi fizikalna terapija, negdje u rujnu prvo trčkaranje, dok će oni košarkaški treninzi uslijediti u listopadu – kazao je dr Predovan, liječnik koji brine o momčadi KK Zadar kojeg je kao i mnoge zabrinula činjenica kako su se gotovo u isto vrijeme ozlijedili ili su već ozlijeđeni neki igrači, ne samo Zadra nego i drugih klubova koji igraju gotovo pa svaki drugi dan.

- Neka se nitko ne ljuti, međutim, imam pravo kazati kako je riječ o nemogućim uvjetima za igranje, a da pritom nitko od odgovornih nema razumijevanja za sportaše. Mislim da će svi složiti kako je zdravlje na prvom mjestu, onda rezultati i sve drugo. Umjesto da primjerice u HT Premijer ligu „uskočimo” u doigravanju, mi igramo utakmice na kojima se uglavnom okupi najviše 100 gledatelja. Time naša košarka ne dobiva ništa, naprotiv, ovaj ubitačan ritam, ne bih volio da se moje prognoze ostvare, može donijeti samo gore stanje za igrače. A tek slijede utakmice koji mnogim klubovima u rezultatskom donosi puno toga, jednako tako i odnosi. Imamo više utakmica nego NBA momčadi – zaključio je dr Predovan.

 

04. svibanj 2024 10:14