StoryEditorOCM
SportEPICENTAR ODBOJKE

Dolaze ekipe sa pet kontinenata: Prestižni odbojkaški Challenger kup idućeg ljeta u Zadru!

Piše S.C.
30. studenog 2020. - 15:48

Prestižni FIVB Challenger kup igrat će se u Zadru od 30. lipnja do 4. srpnja 2021. godine i na parketu ŠC Višnjik okupiti šest nacionalnih vrsta s pet kontinenata. Hrvatska je prva europska zemlja kojoj je dodijeljeno domaćinstvo Challenger kupa te će ovo biti još jedna sjajna prilika za promociju naše zemlje kao sportske i turističke destinacije

- Hrvatska će idućeg ljeta biti epicentar svjetske odbojke. Ekipe iz cijelog svijeta dolaze u Zadar i ovo nam je prilika da pokažemo kako se navija za hrvatsku reprezentaciju. Posebno mi je drago što će mlađe generacije kao i svi ljubitelji ovog sporta imati priliku uživati u vrhunskoj odbojci, naravno ako nam okolnosti budu dozvolile. Od hrvatskih reprezentativki očekujemo da daju sve od sebe i vjerujem kako onda rezultat neće izostati. Sportska razglednica koju ćemo poslati iz Zadra bit će i sjajna promocija cijele Hrvatske. Vjerujemo kako će nakon ovog događaja još više posjetitelja doći u našu zemlju. Pozivam sve navijače, ako nam epidemiološka situacija bude dozvolila, da nam se pridruže i u što većem broju bodre naše odbojkašice!‘‘ – izjavio je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.

Challenger kup se trebao održati u ljeto ove godine, ali je zbog pandemije koronavirusa otkazan. Samo pobjednička ekipa ostvaruje plasman u elitnu Ligu nacija što nam jamči da nas u Zadru očekuje uzbudljiv turnir u kojem će ljubitelji odbojke uživati. Turnir je pokrenut kako bi odbojkaške nacije koje tek dolaze dobile priliku pokazati svoju kvalitetu pred svjetskom odbojkaškom javnosti. Na turniru nastupaju tri momčadi iz Europe te po jedna iz Sjeverne i Južne Amerike, a jedna će izboriti nastup iz skupine Azije i Afrike.

- Jako smo zadovoljni sto možemo biti domaćini jednog natjecanja kao sto je Challenger, kvalifikacije za ulazak među odbojkašku elitu. Sigurno turnir na kojem ćemo vidjet na kojem smo trenutačnom levelu. Nadamo se da ćemo biti svi zdravi te da će se turnir odigrati, biti će nam to odlične pripreme za EP gdje smo isto domaćini te s nadamo da će natjecanje biti omogućeno i za gledatelje – zaključila je kapetanica hrvatske reprezentacije Samanta Fabris.

20. travanj 2024 00:17