StoryEditorOCM
SportTREĆA HNL JUG 8.KOLO

Dominacija na domaćem terenu: protivnici su tri minute prije kraja zabili drugi gol, ali prekasno za pobjedu

Piše Ivica Gjergja
2. listopada 2021. - 18:50

PRIMORAC – OSK 4:2 (2:0)

BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvio. Sudac: Mirko Odrljin (Čaporice) 6,5. Pomoćnici: Kalinić i Sočo.

Strijelci: 1:0 Marić (12), 2:0 Ninčević (15), 2:1 Vidović (52), 3:1 Klopp (55), 4:1 Vodopija(83), 4:2 Vidović (87).

Najbolji igrač: Klopp (Primorac).

PRIMORAC: Stojanov 7, Nakić 7 , Ninčević 7 , Lokin 7 (od 70. Vodopija-) , Bitunjac 7 , Klopp 7,5 , Lazarevski 7,5 , Marić 7,5 (od 84. Slunjski -), Musa 7 , Šindija 7(od 56. Colić-), Jurišić 7 . Trener: Krešimir Sunara 7 .

OSK: Cvrlje 6 , Bašić 6,5 , Marunica 6 8od 65. Gubić-) , Matijašević 6 (od 60. Đimbeg-) , Vidović 7,5 , Radman Livaja 6 , Ercegović –(od 40. Ganassi-), Spajić 6 , Norac – Kljajo 6,5 (od 65. Marinović-), Grčić 6 , Šipić 6 . Trener: Zdravko Ćurković 6,5.

Iako oslabljeni neigranjem nekolicine igrača iz prve jedanaestorice, „Primorci“ su se iskupili visokom pobjedom, s neodlučnim rezultatom protiv Neretve. Odmah na početku pokazali tko je gazda u Biogradu. Lijepo su vezni vladali terenom, a tada smo zabilježili nekoliko polu-prilika u petoj i sedmoj minuti. Akciju nisu ispratili do kraja Šindija, Nakić i Musa. No njihove greške je ispravio Marić. Naime, Marić je u 12. minuti nakon idealno upućenog centaršuta sa desne strane Jurišić u peterac gostiju, bio sâm lijepo prihvatio loptu i pored nemoćnog vratara Cvrlje postigao vodstvo za 1:0.

Isti igrač samo tri minuta kasnije ovaj put bio je u ulozi dodavača, krasnim ubačajem je uposlio visokom loptom za Ninčevića koji je skučio nebu pod oblake i glavom zabija za 2:0, na veliku radost malobrojnog gledateljstva. Nastavljaju domaćini „svoj ples“ po sredini terena, redaju se akcije no slabe završnice tako što su napadači bili za korak kratki ili bi lopte bile toliko brze da ih ne bi stigli uhvatiti, završavale bi u autu.

U nastavku susreta dominiraju domaći igrači terenom, najbliži trećem golu bili su u 41. minuti kada je kapetan Lazarevski izveo slobodni udarac sa nekih 25 metara, krajnjim naporom vratar Cvrlje je kratko odbio loptu pritrčao je Jurišić no za djelić sekunde je zakasnio, nema gola.

U drugi dio su domaćini krenuli ofanzivno no Bitunjac nije uspio zabiti gol, dok su u brzoj kontri koju je povukao Norac Kljajo, obrana domaćih je „ispala“, loptu je prihvatio Vidović i lijepim udarcem iskosa matirao vratara Stojanova za 2:1 u 52 minuti. Nastavljaju domaćini svoj vez i samo tri minuta kasnije odlično su kombinirali Musa i Klopp, da bi ovaj potonji postigao treći zgoditak za domaćina. Četvrti zgoditak je djelo Marića i Vodopije za visoko vodstvo. Pred kraj susreta Roko Nakić je u dva navrata poput najboljeg „fantaziste“ uposlio svoje suigrače koji nisu bili precizni. Tri minuta prije kraja Vidović je zabio svoj drugi gol za goste.

19. travanj 2024 09:47