StoryEditorOCM
SportBITKA ZA TROFEJ

Dominik Livaković otvoreno progovorio o odlasku iz Dinama i najavio derbi s Hajdukom

Piše SPORT SD
12. srpnja 2023. - 23:37

Prvi vratar hrvatskog nogometnog prvaka Dinama i naše reprezentacije, Dominik Livaković, dao je intervju za službene stranice zagrebačkog kluba.

Odgovor na najzanimljivije pitanje, ono o njegovom eventualnom transferu glasi:

- Svaki dan čitam da sam u nekom drugom klubu. Ne znam što donosi budućnost, ali mogu reći da sam ponosan što sam kapetan ovog velikog kluba i natjecati se u europskim utakmicama, osvajati titule... Dugo sam u klubu i moja ljubav prema Dinamu je neupitna. Danas je normalno, a pogotovo u Dinamu, da igrači odlaze i dolaze s obzirom da klub živi od prodaje i europe. Vidjet ću s klubom što je najbolja opcija za obje strane pa ćemo zajednički donijeti odluku.

Prokomentirao je i stanje oko prijelaznog roka. Zasad je potpisao jedan igrač, francuski stoper Maxime Bernauer.

- Ima puno mladih i talentiranih igrača kojima se vidi ta glad u očima. S pravom su dobili priliku biti ovdje i sigurno im je to vrijedno iskustvo. Sjećam se kada sam i ja bio u njihovoj situaciji. Trude se i to je najbitnije. Samo radom mogu pokazati da zaslužuju biti dio ove ekipe. Max je jedini novi igrač i mislim da se dobro uklopio. Jasno da će mu biti potrebno još vremena da se prilagodi na nas i na ligu, ali dobar je igrač i odličan dečko i učinit ćemo sve da se što bolje snađe ovdje i pokaže da je pojačanje za nas. Vidim da je u medijima panika oko dolazaka i odlazaka. Uvijek je to tako u Dinamu. Ponavljam da smo i dalje svi na okupu, novi igrači su dobrodošli, ali nema panike s obzirom da nema ni odlazaka. Ako ih bude, vjerujem da će klub znati reagirati na najbolji mogući način.

Vrlo brzo na rasporedu je prva utakmica sezone, domaći Superkup i borba s Hajdukom za trofej.

- Prva utakmica i odmah borba za pehar. Isti start smo imali i prošle sezone. Volim igrati takve utakmice i mislim da je dobro za nas da odmah na početku prije Europe imamo zahtjevne utakmice s Hajdukom. Sigurno da nam odgovara da igramo kod kuće pred svojim navijačima i što ne moramo na putovanja prva tri kola jer toga nam neće nedostajati u ovom razdoblju kvalifikacija za Europu - rekao je Livaković.

04. svibanj 2024 07:07