StoryEditorOCM
SportRIJEČ KAPETANA

Dominik Mavra uoči finala Prvenstva Hrvatske: "Želje su jedno, valja se potvrditi na parketu. Ostale su nam samo tri pobjede na tom putu..."

Piše D. Žura
25. svibnja 2021. - 15:09

Svima je još u glavi veliko slavlje koje su nakon osvajanja Kupa "Krešimira Ćosića", zajedno proslavili igrači Zadra i njihovi navijači, najprije u Omišu, potom na "domaćem " terenu, na Višnjiku. I bijaše to upravo nakon trijumfa protiv Splita, momčadi s kojom će u finalnu seriju nakon koje ćemo dobiti košarkaškog prvaka Hrvatske.

-Stigli smo do cilja, odnosno, to je ono što smo priželjkivali, k tomu i kroz prvenstvo najavljivali bitku za titulu prvaka. Svi odreda smo sretni zbog činjenice kako nam se u istoj sezoni otvorila prigoda za osvajanje dva trofeja. Jasno, želje su jedno, valja se potvrditi na parketu. Ostale su nam samo tri pobjede na tom putu – nasmijao se Dominik Mavra kapetan Zadra, koji je lanjske sezone također slavio kup, te bio jedan od važnijih stupova u finalu.

Nova priča donosi najprije dvije domaće utakmice, u Krešinom domu gdje bi se moglo početi "kovati" zlatno odličje, međutim, nitko se ne želi istrčavati s prognozama, unatoč tomu što je Zadar u zadnje tri utakmice slavio protiv "žutih"....

-Iskreno, ne razmišljamo o toj prednosti domaćeg parketa, jer će se u konačnici sve svesti na to tko će prije ugrabiti tri pobjede. Vidjelo se kroz sezonu, kako smo i jedni i drugi znali slaviti kao gosti. Nedvojbeno, bilo bi itekako lijepo i lakše krenuti s 2:0, nego s nedaj Bože 0:2, ali neka se ove moje riječi ne shvate kao nekakvo uzmicanje unaprijed. Naprotiv, svi smo orni za veliku bitku protiv momčadi koja ima zavidnu kvalitetu – kazao je Mavra, kojeg smo podsjetili na činjenicu da su i Split i Zadar svoje pravo lice pokazali nakon poraza, koje nisu očekivali. Splićani su zapeli na SPARS-ima i to na Gripama, dok je Zadar "kleknuo" pred Goricom, pa su morali u majstoricu.....

-Istina, to ih je pokrenulo, mobiliziralo, osobito uvjerljivo odigrali su protiv Cibone , što im je donijeli veliku razinu samopouzdanja. Sve im se poklopilo, odnosno, osigurali su kroz razigravanje ostanak u regionalnoj ABA ligi, nakon čega su naslonilu drugu pobjedu protiv Cibone u polufinalu. Sve su to dobri razlozi zbog kojih moramo respektirati momčad Splita koja doslovce vrvi od reprezentativaca, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije. Doista, imaju širok spektar igrača. Jeste, mi imamo tu seroju 3:0 protiv njih, pa bi se u nekom zaključku dalo razmišljati kako imamo recept za njihovu igru. Ali, odigrali smo ove sezone veliki broj utakmica tako da se teško , mi i oni možemo nametnuti nekim taktičkim iznenađenjem, jer se poznajemo u dušu – kazao je Mavra istaknuvši kako su i Zadar i Split kroz sezonu imali uspone i padove, što je, kaže, razumljivo.

-Malo je momčadi ne samo kod nas nego posvuda koji cijelu sezonu mogu igrati u istom ritmu. Ako gledamo na formu Splita i našu onda smo u sličnom momentu. Ranije je istaknuto njihovo posrtanje protiv SPARS-a , mi smo zapeli u Gorici i odmah po završetku te utakmice nije bilo očajavanja, nego smo zdušno kazali: Idemo odlučno u treću i eto nas u finalu, eto nas u cilju! - kazao je Dominik, koji je u nekoliko kratkih crta dodatno opisao momčad Splita.

-Imaju širinu, dobro raspoređene uloge i minutaža za svih dvanaest igrača. Mi se pak moramo okrenuti sebi i vidjeti koliko možemo ispraviti neke stvari koje su nam se pojavljivale ne samo u doigravanju, nego kroz cijelu sezonu. Ono o čemu najviše razmišljamo je način kako seriju otvoriti pozitivno, baš onako kakvo je ozračje u svlačionici. U našim razgovorima podosta je samokritike koju onda nastojimo pretočiti u igru , u ono što moramo napraviti na terenu. Iskreno, gušt je biti dio toga zajedništva – kazao je Mavra koji je prokomentirao zaključak mnogih kako su u finalu dvije najbolje hrvatske momčadi.

-Ne smijemo smetnuti s uma kako je Cibona također imala svoje dobre izglede, osobito otkako ih je preuzeo Vlada Jovanović. Treba staviti ruku na srce i priznati kako su uvelike podignuli razinu igre, pritom mislim na mlade igrače, stoga mogu biti zadovoljni koliko su toga odraditi za sutra. Ali, njima se dogodilo ono što smo proživjeli i Zadar i Split, odnosno, pali su u nezgodnom trenutku, ušli u loš ritam. Da je polufinale bilo 15-ak dana ranije , nisam siguran kako bi se zaključila priča. Ovako mi idemo u lov na treću titulu prvaka Hrvatske, dok će Split tražiti svoju prigodu za drugi naslov. Puno je toga što će odlučivati o konačnom zbiru u ovoj finalnoj seriji, zaključio je Mavra.

Utamica se igra u srijedu s početkom u 18 sati uz izravan prijenos u programu Arensport 1.

03. svibanj 2024 05:44