StoryEditorOCM
SportOSVRT

Donosimo analizu utakmica šestog kola Treće HNL - Jug, u Posedarju rapsodija od igre, a Primorac je pao u Dubrovniku

Piše Ivica GJERGJA
26. rujna 2021. - 12:27

Nakon pobjede nad Kamenom od 3:0, lijepo je vidjeti ljestvicu Treće HNL-Jug u kojoj je momčad HV Posedarja na čelu. „Vitezovi“ su zasluženo na vrhu jer su najuspješnija momčad u ovom dijelu natjecanja. Od šest odigranih kola, oni su pet puta izašli kako pobjednici te osvojili 15 bodova.

Njihov uspjeh je za svaku pohvalu, čestitke igračima, stručnom stožeru i dakako Upravi, ali i navijačima koji ih u svemu vjerno prate i podržavaju. Tako su nedavno svojim igračima upriličili i večeru, bila je to jedna simbioza koju mnogi ne razumiju, a Posedarje je živi sa svojim nogometašima.

No, okrenimo se mi onom što se događa na zelenom terenu, u posljednjem kolu gost Viteza bio je Kamen (3:0), koji slovi za jako čvrstu borbenu momčad koja u svakom trenutku zna što joj je činiti. U prvom dijelu susreta upravo su takvi bili borbeni, teško su mogli napadači domaćina postići zgoditak iako su u nekoliko navrata dobro zaprijetili, preko K. Torbarine i Smokrovića.

U drugom dijelu susreta došlo je do promjene igrača kod domaćina, no vidjelo se već u 47. minuti da su domaćini „napaljeni“, stvarali prigode i u 50. minuti uspjeli. Naime, Rončević je s lijevog boka, idealno iz slobodnjaka, pogodio glavu Josipa Jurjevića i to je 1:0.

Nakon gola nastaje „raspad“ sustava gosta, Vitezovi „plešu nogometni ples“ na terenu, a predvodi ga Roko Jurić u suradnji s napadačima te u 56. minuti, dobri vratar gosta Barbić čini grešku, Jurić prihvata loptu i zabija za 2:0. Treći zgoditak pada kako plod dobre igre Matea Rončevića koji zabija za velika tri boda. U momčadi Viteza nije bilo slabog mjesta svi od Karla Jurjevića na vratima do Karla Torbarine na vrhu napada, pričuva i trenera dali svoj obol pobjedi, znali su kako se to radi na terenu i uspjeli u pobjedi i zasluženo su na prvom mjestu. Što nam ostaje nego poželjiti Vitezu i dalje dobre igre. Već u srijedu Vitezovi su gosti u Sinju kod Junaka.

Igrači HNK Primorca puni pozitivnog naboja, istina malo umorni jer su odigrali susret u šesnastini finala Kupa s Hajdukom, rekuperirali su se. Pomorci mogu biti zadovoljni odrađenim u Kupu, suprostavili su se vrhunskoj momčadi „hajducima“ koji grade momčad za osvajanje nekog trofeja i njih su držali na „uzici“ gotovo sat vremena i u tome vremenu poveli.

No kvaliteta je došla na svoje pobijedio je Hajduk 2:1.

Vratimo se srazu u Dubrovniku s GOŠK-om. Primorac je već zarana primio zgoditaka iz nesmotrenosti u prvoj minuti. Istina nisu bili kompletni. Gubili su visokih 3:0, pored toga rano su ostali bez vratara

Mate Stojanova koji je isključen u 32 minuti iz razloga jer je spašavao gol i napravio prekršaj van svog kaznenog prostora u polju. I pored toga Primorci su iako brojčano manji, imali lijepih trenutaka u igri, postigli su i dva zgoditka, a da je bilo malo više vremena i da nije isključen još jedan igrač Marko Colić radi drugog žutog tko zna kako bi se susret završio. Što ostaje Primorcu nego skupiti glave na kup, odraditi dobro treninge i pripreme za sljedeće utakmice. Sljedeći protivnik Primorca je u srijedu u Biogradu Neretva.

25. travanj 2024 03:13