StoryEditorOCM
SportBICIKLISTIČKI KLUB ZADAR PODVLAČI CRTU POD 2016.GODINU:

Donosimo deset najboljih ostvarenja koja su postigli!

Piše Ivica GJERGJA
1. siječnja 2017. - 16:52
BK-ZADAR.JPG

U Biciklističkom klubu Zadar izvršena je analiza učinjenog u 2016. godini. Tajnik Neven Pavić, koji barata svim podacima kada se radi o BK Zadru i jednostavno ih „sipa“ kao iz rukava, podsjetio nas je na najbolja ostvarenja u protekloj godini. Tih 10 najboljih rezultata nanizat ćemo redom. Podsjetimo prije toga da su članovi BK Zadad osvojili 22 medalje na državnim prvenstvima, 5 odličja na Kupu Hrvatske, te mnoštvo odličja na ostalim utrkama. Pa krenimo redom:                                                      

1. Maja Perinović: 17-ta u šprintu Svjetskog prvenstva u kategoriji U-19 ž.

Šprint svjetskog prvenstva nema se priliku vidjeti uživo, osim na TV ekranima, pa uživati u  prednostima i manama ulaska u zadnji kilometar, osim ako se utrka ne prenosi na UCI kanalu. Upravo tome su iz kluba imali priliku svjedočiti 14. listopada kada je Maja pametnom vožnjom uspjela doći u poziciju da je samo metri dijele od najviših svjetskih stepenica. Tu divnu sliku i izvanredan plasman Maje Perinović na 17. mjesto utrke ženskog juniorskog Svjetskog prvenstva, pamtit će se.

2.Josipa Šintić i Maja Perinović pred nastup na Svjetskom prvenstvu u Dohi 2016.

Josipa Šintić i Maja Perinović već se 5 punih sezona bave cestovnim biciklizmom, njihova želja za treningom i upornost u bavljenju ovim teškim i prilično opasnim sportom dovela ih je ove sezone u priliku da mogu predstavljati svoju zemlju na najjačim Svjetskim natjecanjima što je san svakog sportaša. Njihov odlazak na svjetsko prvenstvo u Dohu smatramo  jednim od najvećih dostignuća kluba u povijesti.

3. VN Dugopolje - Ivan, Toni, Josipa, Maja, Nina, Nicolas, Osta i Zvone – Kup Hrvatske 25. rujna.

Tog dana vožena je posljednja utrka Kupa Hrvatske u Dugopolju, odličja za Kup i to zlatno i srebrno osvojile su Maja i Josipa u zajedničkoj ženskoj kategoriji koju su sačinjavale juniorke i seniorke. Drugi u poretku su bili Toni Srbić i Oliver Gojković među U-17 i U-15, dok je Nicolas Gojković bio treći ukupno među U-13. Na utrci u Dugopolju do postolja su još stigli i Ivan Grgić, Nina Dokoza, Zvonimir Karlović i Kosta Teofilov među veteranima.

4. Maja i Josipa na Europskom prvenstvu u Francuskoj 76. i 86. (kategorija U-19 ž).

Maja i Josipa pamtit će 16. rujan po svom prvom nastupu na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Dugo putovanje autom do Normandije i vrlo teška staza nisu im baš dali previše prostora za bolji rezultat, ali iskustvo je stečeno, a utrku dužine 68,5km odradile su do kraja plasiravši se na 76. i 86. mjesto.

5. NP Cesta - Nicolas i Oliver Gojković držani prvaci (kategorija U 13 i U-15).

Braća Gojković su na cestovnim utrkama ostvarili nešto što se rijetko događa, a to je da dva brata u istom danu postanu državni prvaci, Oliveru je to bio treći naslov državnog cestovnog prvaka zaredom, dok je Nicolasu to bio prvi cestovni. Nini Dokozi je u ženskoj kategoriji do 17 godina pripalo srebro.

6. NP Kronometar - Zvone, Niki, Roko, Toni, Jope, Maja i trener.                                                              

Državno prvenstvo na kronometar voženo je 24.lipnja. Pod vodstvom trenera Ante Radića koji je cijelu sezonu pratio na utrkama ovu darovitu generaciju zadarskih biciklista, novih 6 medalja osvojili su Maja Perinović, Josipa Šintić, Toni Srbić, Zvonimir Karlović, Nicolas Gojković i Roko Dokoza. Rad klupskih mehaničara i ulaganje u opremu definitivno se isplatilo, visoke felge, skinsuitovi i aero kacige stvaraju razliku.

7. Toni Srbić - 3. mjesto, Državnog brdskog prvenstva Učka 2016. (kategorija U-17).

Početkom lipnja voženo je državno brdsko prvenstvo na Učkoj, srebro je uzeo Oliver Gojković, dok su bronce išle Maji Perinović i Nicolasu Gojkoviću, a do svoje prve državne medalje stigao je Toni Srbić.

8. Oliver Gojković (5. mjesto „3. VN Otoka Vira“ )– kategorija  U-15.                                                    

Dvodnevno natjecanje na još jednoj od najjačih utrka u Hrvatskoj koja se vozi sredinom travnja u Zadarskoj županiji, 3. Velikoj nagradi otoka Vira, zapamtit će se po odličnom plasmanu Oliver Gojković, u oštroj konkurenciji velikog broja slovenskih vozača zauzeo je 5. mjesto generalnog poretka.

9. Nina Dokoza - 1. mjesto „Ulicama kraljevskog Grada Biograda", kategorija U-17. 

Početak sezone bio je zakazan na kriterijskoj utrci u Biogradu 19. ožujka sa mnoštvom vrhunskih poljskih i slovačkih biciklista. Nini Dokozi pobjednički pehar sa te utrke vjerojatno će ostati u najboljem sjećanju na prošlu godinu.

10. Roko Vukić (2. mjesto „NP Ciklokros 2016“)kategorija U-23

Uspješan niz u 2016. godini počeo je na Ciklokrosu u Kerestincu sa kojeg smo se vratili kući sa 7 odličja, državne prvakinje su postale Maja Perinović i Nina Dokoza, dok su srebrni bili Josipa Šintić, Roko Dokoza, Tea Šintić i Oliver Gojković. Roko Vukić je klubu donio prvu medalju kategorije U - 23 u posljednjih 20 godina.

25. travanj 2024 04:14