StoryEditorOCM
SportRAT PRIOPĆENJIMA (2)

Dosadašnji direktor NK Zadar koji je također dao ostavku odgovara na prozivke Kokiću: ‘Transparentno sam radio, postoji dokumentacija‘

Piše Dražen Žura
11. lipnja 2020. - 11:17

Na očitovanje Šime Kokića, po svim točkama odgovorio je dosadašnji direktor kluba Damir Knežević čije ime se najčešće ističe u Kokićevom priopćenju koje prenosimo u cijelosti.

1. Prijelazi iz Škole nogometa u HNK Zadar po osobnoj volji

Svim trenerima mlađih uzrasta , jednako i djeci iz Škole nogometa, odnosno, njihovim roditeljima , ponuđen je prelazak u HNK Zadar, isključivo po principu osobne volje. Nitko nikoga nije nagovorao na bilo št , danas je dovoljno doći na trening te djece i vidjeti koliko je njih odlučilo promijeniti klub. Dakako i broj trenera koji su uz njih!

2. Zahtjev za licenciju je podnesen u dobroj vjeri

Zahtjev za ishodovanje Licence u sezoni 2020./2021, podnijeli smo u dobroj vjeri, međutim, nakon što je ista odbijena, a Grad kao većinski vlasnik je jasno kazao kako ne misli financirati NK Zadar s.d.d., nitko normalan ne bi uložio žalbu koja nije imala smisla.

3. Blokade zbog dugova su naslijeđe iz ranijih vremena

Klub sam vodio transparentno po svim uzusima trgovačkog društva i za sve postoji valjana dokumentacija. Blokade koje su stigle zbog nepodmirenih dugovanja nisu posljedica moga rada nego su naslijeđe iz ranijih vremena. S većinom igrača postigao sam dogovor o dinamici isplate dugovanja uz cilj financijskog konsolidiranja kluba. Međutim, dvojica od njih, Vlatko Blažević i Ante Sarić, nakon što im poslije petnaestak dana od dogovora nije sjela uplata, iako mi je rečeno da očekujemo novac od transfera Ivana Santinija, nisu željeli čekati nego su aktivirali zadužnice, unatoč saznanju da spo menuta sredstva trebaju sjesti na račun. To je njihovo pravo. Iza toga, svoja potraživanja pokrenuli su i drugi subjekti, pa je tako nastala blokada od dva milijuna kuna koja je svakim danom rasla.

4. Za novi auto su prodana dva stara, nema u tome gubitka

Po mojem dolasku u klub zatekao sam dva stara automobila koja su prodana, te se od tih novaca kupilo osobno vozilo u iznosu od 32.000 kuna, dok je u konačnici isti prodan HNK Zadar za 35.000 kuna. Ne vidim u tome nikakav gubitak, naprotiv..

5. HNK Zadar dosad nije bio registriran za natjecanje

U mojem slučaju nije bilo nikakve kolizije, niti je moglo biti, jer HNK nije bio registriran za natjecanje. O tome sam javno rekao u Slobodnoj, međutim, ponekad je potrebno dobro čitati.

6. Ničim nisam kompromitirao svoj rad

Nemam što odgovoriti na ovu točku, jer sam sve rekao u objašnjenu točke 3. Ono što mogu zaključiti, jest to da svoj rad ničim nisam kompromitirao. Držim da svi imaju pravo na svoje mišljenje, ali uz valjane argumente

25. travanj 2024 08:30