StoryEditorOCM
SportNAJAVA UTAKMICE

Dragan Blatnjak: "Imamo dobru atmosferu u klubu i svlačionici, optimisti smo i očekujemo dobru nogometnu predstavu"

Piše Zadraski.hr
3. ožujka 2023. - 11:29

Do utakmice 18. kola 3. NL Jug protiv Hrvatskog viteza momčad Zadra odradit će još jedan rani poslijepodnevni trening u petak.

U Posedarju neće biti ofenzivnog veznjaka Igora Banovića koji je protiv splitskih crvenih požutio treći puta, dok se u momčad pomalo vraća rekonvalescent Josip Iveljić.

Stasiti branič oporavio se od desetodnevne viroze zbog čega je propustio prva dva susreta u nastavku prvenstva, no svi ostali hvataju puni zalet za drugo proljetno gostovanje. Slijetanje ipak neće biti daleko, stadion Gordan Demo u Posedarju udaljen je samo 25 kilometara.

– Imamo dobru atmosferu u Klubu, svlačionici i na travnjaku. Zadovoljni smo s onim što smo dosad odigrali u nastavku prvenstva, ali ne baš u potpunosti – kaže trener Dragan Blatnjak.

Taj maleni manjak u odnosu na potpuno zadovoljstvo krije se u činjenici kako Zadar bolju i napadački uvjerljiviju igru u Opuzenu nije okrunio pobjedom, ali je s druge strane Neretvanac vrlo brzo pokazao da njegova Plava makinja na domaćem igralištu može pregaziti bilo koga. Allyson Honorio, Karlo Taslak i Mario Popić bili su ubojiti makinjisti protiv biograjskog Primorca (4:0).

Drugih 90 Zadrani su protiv Splita odigrali na Stanovima.

– Tu smo utakmicu vrlo brzo riješili, tako da nema razloga da ne očekujemo još jednu dobru nogometnu predstavu. Atmosfera je dobra, dečki su motivirani, spremni i radimo dobro. Optimisti smo – zadovoljan je Blatnjak uoči subotnjeg gostovanja u Posedarju. Utakmica Hrvatski vitez Posedarje – Zadar igra se u subotu 4. ožujka s početkom u 15 sati.

Defenzivni spektakl u Posedarju

U subotu na stadionu Gordan Demo očekuje se tvrda i čvrsta prvenstvena utakmica, koju slobodno možemo proglasiti spektaklom defenzivnih elemenata. Vitezovi su na svom stadionu izgradili pravu utvrdu u kojoj su na 8 domaćih utakmica popustili svega 5 puta (0,63 primljena zgoditka po utakmici), što je najbolji ligaški učinak.

Istovremeno je Hrvatski vitez osvojio 17 domaćih bodova (70,8 posto uspješnosti) uz niz od 332. minute na domaćim i gostujućim utakmicama bez primljenog gola. Vratar Jakov Pinčić sačuvao je svoju mrežu netaknutom  protiv unešićke Zagore na proljetnoj premijeri, dok je u prošlom kolu u Kaštelima matiran samo jednom uz visoku pobjedu Vitezova (4:1). No Zadar istovremeno nije bezopasan kao gost, jer su  Zadrani dosad osvojili 14 bodova s gostovanja (58,3 posto uspješnosti) s 10 postignutih zgoditaka na 8 utakmica (1,25 po utakmici).

Plavo-bijela obrana i vratar Luka Matasović još su jedan adut zadarske momčadi: Zadar nije primio gol u nastavku prvenstva, pa s ranijim učinkom  Mate Stojanova iz 15. kola Zadrani imaju ukupno 182. minute bez primljenog gola. Na tri gostovanja Zadar nije primio zgoditak, a Hrvatski vitez ima jednu „nulu“ više kao domaćin.

Sudar najboljih trećeligaških topnika

Dio spektakla u Posedarju ponudit će i napadači, jer će se sučeliti trenutno prvi Vitez i topnik Lige Lovre Čirjak (14 golova) te njegov prethodnik na trećeligaškom tronu Karlo Torbarina koji je ove sezone 8 puta matirao južnjačke vratare, odnosno 2 puta u dresu Zadra. Dio ove priče je i najbolji strijelac Zadra Ivan Bubalo koji se protiv Splita vratio u golgetersku formu, pa sada s 10 prvenstvenih golova prijeti Čirjaku, igraču s dva prvenstvena hat-tricka.

Napadači obje momčadi dovoljno su postili da se u subotu prekine ta statistička „anomalija“; Zadar čeka na gostujući pogodak već 204. minute, posljednji puta zabio je Ivan Čurjurić iz penala u Vodicama, dok Vitezovi 113. minute svojim navijačima nisu ponudili radost. Opet su Vodice u pitanju, njima je na stadionu Gordan Demo zabio Mate Knežević.

26. travanj 2024 14:00