StoryEditorOCM
SportNOGOMET TREĆA LIGA: NOVI 'KORMILAR' BIOGRADSKOG HNK PRIMORCA

Dragan Blatnjak „Klub je stabilan i ima velike ambicije“!

Piše Ivica GJERGJA
7. srpnja 2017. - 11:16
dragan_blatnjak2-280115

U novog – starog trenera trećeligaša HNK Primorca iz Biograda promoviran je Dragan Blatnjak, a to se zbilo nedavno. O Draganu se sve zna, da je bio igrač NK Zadra, pa Hajduka, u Rusiji, Rostova i po povratku doma Osijeka, ali i reprezentativac BiH . Bogata nogometna karijera nema što, a trenerska mu je na dobrom početku. Dragan je inače „cili u balunu“, što mu i priliči, ako ne hakla sa svojim prijateljima u Mocirama i drugim dvoranama diljem županije tada je doma na „kompiću“, slaže i proučava akcije.

- Educirati se čovjek mora dok je živ, ja to sada u ovo „pasije vrijeme“ često radim, zabavljam se, proučavam i jednostavno slažem akcije u igri i nešto i svoga na kompjuteru – kaže Blatnjak.

Možeš još malo to raditi, no pripreme su pred vratima?

- Mi u Primorcu zakazali smo pripreme za 10. srpanj u večernjim satima, trebaju svi igrači doći, a tada ćemo i saopćiti plan i program priprema sve do početka natjecanja u Trećoj HNL-Jug, 26. kolovoza. Prema onome što znam za sada imamo jedan respektabilan igrački kadar, vjerujem da ćemo se jako brzo „ušlepati“ svi u ritam treninga i igre, dobro se spremiti i sa prvim kolima dati rezultat. Teško i mukotrpno moramo raditi jer u Primorcu treba napraviti korak više. Kao što se zna, osvojeno je peto mjesto, dobro su svi od igrača, trenera i uprave odradili, nadam se da ćemo tako nastaviti i ove natjecateljske godine, jer samo se tako može naprijed. Sve ćemo učiniti da dostignemo i postignemo više u igračkom i rezultatskom smislu, dakako uz maran i predan rad - kazao je Blatnjak.

Drugi put si tu u Primorcu, kakvi su dojmovi izbliza, što se vidi?

- Bez zadrške ću reći: vidim velike promjene i to nabolje, a one se ogledaju u tome da je klub stabilan i da ima veće, ne samo sportske ambicije. Kada sad uspoređujem ta dva vremena, smatram da tada (prvi moj put, kao trener) nismo bili ni spremni za veće ciljeve, važno je bilo ostati u ligi. Sada je uloženo u infrastrukturu na igralištu, reflektori su tu, zaštićene tribine, pa se jednostavno „otvara“ jedna lijepa, nova i bolja nogometna priča kojoj treba dati rezultatsku „patinu“. Vjerujem da hoćemo, znamo i možemo – kaže Dragan.

Vjerujemo da si pratio igre Primorca pod Slavicom, Brajkovićem i Šarićem?

- O da, bio sam skoro na svakoj domaćoj utakmici. Osvojiti peto mjesto sve govori, stoga mojim kolegama, igračima i upravi čestitam. Ciljevi su tu, nema prosječnosti i ostaje nam svima samo dobar rad i sreća na putu – rekao je Blatnjak.

04. svibanj 2024 11:36