StoryEditor
SportFOTO: KOŠARKAŠI ZADRA SKINULI JOŠ JEDAN VELIKI SKALP, PALA JE CRVENA ZVEZDA

Drama do kraja, gosti su imali šut za pobjedu - na kraju je Višnjikom odjekivalo "Jupe majstore!"

15. prosinca 2019. - 21:07
zadar_zvezda14-151219

ZADAR –  Dvorana : " Krešimir Ćosić". Gledatelja:4000.    Zadar – Crvena  zvezda  78 :76   ( 14 : 20, 29:20 , 17:18,18:18).

Suci: Hordov ( Hrvatska) , Nikolić i  Arsenijević ( Srbija ) .

ZADAR : Uljarević , Allen (22) , Ivanov (12) , Siriščević , Palokaj , Vuković (10) , Mavra (18 ) , Fundić (7) ,  Planinić , Kelle r(5) , Gilbert (4).

CRVENA ZVEZDA: Brown (2) , Čović (8) , Davidovac (11) , Lazić (4) , Faye (2) , Baron (8) , Dobrić (9) , Gist  (7), Jenkins (3) , Simanić (16) , Ojo (2) , Kuzmić (4).

Zadar se osladio još jednom pobjedom protiv suparnika iz gornjeg dijela ljestvice, štoviše, aktulanih prvaka ABA lige. I onda se s tribina klicalo: "Jupe majstore"! Ponajviše zasluga uz Mavru koji  je ubacio ključne poena, potom Allenu , kapetanu Ivanovu i Vukoviću! Ostali su bili dobri suradnici!

Posve solidno zadarsko otvaranje , Allen je odlično probio obranu Zvezde, dok je Keller ubacio za tri poena! Više nego izglednim se najavljivao čvrsti Zadar, međutim, imali su i gosti nešto za kazati, nanizali su seriju 12:0. Ubrzo je stigao odgovor domaćih kroz 6:0 , svejedno zadarska se momčad na prvi kratki odmor morala uputiti sa šest poena u  zaostatku.

Onda je u igru ušao Vuković, brzinski zabio dvije "trice", dodao je još jednu "dvicu", ali se ubrzo našao na klupi!?  Dobro je da su u njegovom ritmu nastavili Mavra, napose Allen kojeg je bilo u svim napadačkim  kombinacijama, pa je Zadar došao do prednosti 34:30! I Zvezdi se ukazao Simanić, ubacio je dvije "trice" , prije toga je Keller napravio glupost, ogledan kroz  prekršaj u napadu iza toga i nesportska , te tako načinio veliku štetu svojoj momčadi, ujedno je i završio utakmicu zbog pete osobne.

Na sreću domaćih Baron je iskoristio  jedno slobodno bacanje od  tri ponuđena. I stigla je Zvezdu  kazna , najprije Allen , potom Mavra i Gilbert prošetali su se kroz reket. Kraj prvog poluvremen obilježio je tko drugi nego Allen,  ubacivši "tricu" s centra, lopta je rasparala mrežicu istodobno dok je svirala sirena! 

Opet je Zadar bolje zakoračio u dvoboj, ovoga puta otvorili su Fundić s dva poena i dodatnim bacanjem, Allen je naslonio "tricu", Zvezda se nešto kasnije  vratila  dobrom igrom Davidovca, čak su nanovo uzeli prednost, ali su ih "poništili"  Mavra i Ivanov! Ako su prethodnu dionicu obilježile šutevi za tri poena, u trećoj četvrtini upisana je svega jedna i to na stranu  Zadra! Ali se Zvezdi šut za "tricu" otvorio nešto kasnije , ubacili su ih Simanić i Jenkins za laganu  rezultatsku prednost.

Nije se ustrašio Zadar kratkog odmaka Zvezde  jer je Ivanov bio spretan pod obručem, tako da gostima nije previše pomogla ni još jedna "trica" Simanića. Istina, promašivao je Zadar slobodna bacanja, ali su u ključnim trenucima, pogodili Vukovič dva, Mavra jedno. Onda je Baron uzvratio s tri poena te je tako minuti i dvadeset prije kraja postavio omjer na 76:76!

Probio je ih Mavra (78:76) i Zadar je krenuo ploviti prema pobjedi, osobito stoga što je Zvezda promašila napad, ali je i zadarska momčad požurila u  pakao završnice....Išao je Čović na polaganje i promašio, ostalo su dvije sekunde do kraja utakmice, gosti su imali loptu za pobjedu jer je Faye pokušao završiti dvoboj tricom , na sreću zadarskih navijača - lopta se odbila od obruča!

Izdvojeno

07. kolovoz 2020 06:32