StoryEditorOCM
SportZAVRŠETAK POLUSEZONE

Druženje članova TKD Plovanija na ranču Idassa: " Taekwondo i jahanje imaju puno više sličnosti nego što možete zamisliti"

Piše I. G.
14. srpnja 2024. - 20:44

U suradnji sa Ranchom Idassa,  TKD Plovanija završila je polusezonu druženjem natjecatelja. Kroz nove programe i projekte ovog kluba druženja će biti sve češća, sve u svrhu  međusobnog upoznavanja i igre djece.

-Mi u  klubu smatramo da druženje sportaša ima brojne pozitivne aspekte za daljnji razvoj djece i na kraju postizanje boljih rezultata. Druženja su jako bitna iz više razloga a neki od tih su: psihološka podrška, motivacija i inspiracija, socijalne i komunikacijske vještine koje stječu sudjelovanjem na ovakvim druženjima, bolja mentalna dobrobit, zabava, opuštanje i stvaranje prijateljstava koja su u sportovima od velike važnosti. A zašto smo za završno druženje odabrali baš Ranch Idassa? Osim što su vlasnici prekrasni, za druženje baš na njihovom ranchu odlučili smo se zbog sličnosti taekwondo-a i jahanja. Iako na prvu to ne izgleda baš tako, svi dobri poznavaoci ovog borilačkog sporta znaju da je glavni stav taekwondo-a jahači stav ili “juchum seogi”.  A sličnosti između taekwondo-a i jahanja su da obje discipline za uspjeh moraju imat ključne komponente stabilnosti i ravnoteže. Na prvi pogled taekwondo i jahanje se čine kao vrlo različite aktivnosti, no zaključak je da oboje koriste slične principe u smislu stabilnosti, ravnoteže i kontrole tijela. Svi naši članovi su imali prilike isprobati taj stav jašući konje. Ubrzo nastavljamo sa još više kreativnih i važnih ideja i programa za razvoj našeg sporta i razvoja djece-  kazao nam je trener TKD Plovanije Antonio Čačić.

16. rujan 2024 22:29