StoryEditorOCM
SportREKORDNIH 45 MOMČADI

Dvoransko prvenstvo veterana na Višnjiku: sudjeluje šest ekipa iz Zadarske županije, a Sabunjar brani naslov!

Piše Robert ZORIĆ
14. veljače 2023. - 10:16

Veterani NK Sabunjar iz Privlake u obranu naslova državnog prvaka u dvoranskom nogometu kreću u petak 24. veljače u 16 sati u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku.

Prošlogodišnji pobjednici u sklopu ovog 20. jubilarnog prvenstva, kojem su od 24. do 26. veljače domaćini, i skupa sa HNS-om i organizatori, u prvoj će utakmici Skupine A za protivnika imati ŠNK Baranja-Belje iz Belog Manastira. U Skupini A glavnog djela turnira još se nalazi i ekipa NK Ivančica Veterani.

Glavni dio turnira igra se u SD Krešimira Ćosića. Okupiti će 24 ekipe temeljem ostvarenih uspjeha na posljednjim prvenstvima i to podijeljene u osam skupina. Daljnje natjecanje, među 16 najboljih, izboriti će osam prvoplasiranih te četiri najbolje drugoplasirane momčadi.

Pozivni turnir na Bilom brigu

Kako je ovo rekordno Dvoranskom prvenstvo veterana sa ukupno 45 momčadi i Zadarska županija bit će zastupljena sa još šest ekipa (NKV Poskoci, NK Sabunjar 2, NK Velebit, NK Škabrnja 91, NK Arbanasi i NŠK Pag). Svi su oni svoje mjesto pronašli u pozivnom dijelu ždrijeba, čije će se sve utakmice igrati u dvorani OŠ Zadarski otoci na Bilom brigu.

U pozivni dio ždrijeba ušli su svi prijavljeni sastavi, raspoređeni u sedam skupina sa po tri ekipe. I to oni koji svojim plasmanom na županijskim prvenstvima nisu osigurale izravan plasman na Dvoranskom prvenstvo veterana HNS-a. Iz pozivnog dijela, u osminu finala plasirati će se samo četiri ekipe (izravno ide pobjednik Skupine I, te još tri kroz play-off).

Predstavnici Zadarske županije u Pozivnom dijelu ždrijeba: Skupina I: MNK Croatia (Perković), VNK Lokomotiva (Zagreb), NKV Poskoci (Zadar); Skupina J: Jadran-LP (Ploče), VNK Trnje (Zagreb); NK Sabunjar 2 (Privlaka); Skupina L: NK No limit Tvin (Virovitica), NK Škabrnja 91, NK Konavljanin (Ćilipi); Skupina M: NK Vrsar, NK Arbanasi (Zadar), NK Polet (Sveta Klara); Skupina O: NK Župa Dubrovačka (Čibača), NŠK Pag (Pag), NK Dubrava Tim-Kabel (Zagreb).

Velebit je ušao u ždrijeb glavnog turnira i nalazi se u Skupini F, skupa sa ekipama NK Standard (Nova Šarovka) i VNK Remetinec DF Instalacije (Zagreb). Velebit će na parket Višnjika odmah iza Sabunjara, u petak u 16.30 sati, a drugu utakmicu igraju u subotu u 9.30 sati.

Ukupno 64 utakmice u tri dana

Od petka 24. do nedjelje 26. veljače, koliko će u Zadru trajati 20. Dvoransko prvenstvo veterana HNS-a, ukupno će se odigrati 64 utakmice. Sustavom pet plus jedan, a u trajanju 12 minuta poluvrijeme. Susreti osmine i četvrtfinala na programu su u subotu na Višnjiku.

U nedjelju 26. veljače je završni dan. U jutarnjim satima u dvorani Krešimira Ćosića odigrati će se završnica, a nakon toga slijedi dodjela nagrada i proglašenje najboljih momčadi i pojedinaca.

06. svibanj 2024 07:33