StoryEditorOCM
SportZADAR OPEN

Dvojica hrvatskih tenisača – Duje Ajduković i Mili Poljičak – bit će u akciji u ponedjeljak, prvog dana trećeg izdanja ATP Challenger Toura

Piše Dražen Žura
19. ožujka 2023. - 20:37

Dvojica hrvatskih tenisača – Duje Ajduković i Mili Poljičak – bit će u akciji u ponedjeljak, prvog dana trećeg izdanja ATP Challenger Tour koji se pod nazivom Falkensteiner Punta Skala Zadar Open održava u Petrčanima. Obojica su za nastup u glavnom turniru dobili pozivnice organizatora, Hrvatskog teniskog saveza i teniskog kluba Borik.

Ajdukovića čeka 21-godišnji Francuz Titouan Droguet, 256. na pojedinačnoj ATP listi, a Poljička Talijan Flavio Cobolli, peti nositelj te ujedno branitelj naslova na ovom turniru. Ajdukovićev meč je treći na središnjem igralištu nakon 10 sati, a Poljičak će na teren nakon toga.

image


Na fotografiji: Mili PoljiČak
 

Damir Krajač/Cropix

Od naših igrača u glavnim turniru će (u utorak) nastupiti još Nino Serdarušić i Dino Prižmić. Postojala je mogućnost da će im se pridružiti još neki od hrvatskih tenisača iz kvalifikacija, no svi su eliminirani u nedjelju u prvom kolu. Patrika Jurinu je sa 6:2, 6:2 svladao Talijan Giovanni Fonio, Franu Ninčevića sa 6:2, 2:6, 6:4 Aldin Šetkić iz Bosne i Hercegovine, od Nikole Bašića je sa 6:3, 6:1 bio bolji Švicarac Damien Wenger, a Ivana Šodana je sa 6:2, 6:0 pobijedio Nikola Milojević iz Srbije, preklanjski osvajač ovog turnira. Najbliži uspjehu bio je Ninčević, koji je odigrao odličan susret protiv Šetkića, no kod 4:5 u trećem setu je izgubio servis, a time i meč.    

Falkensteiner Punta Skala Zadar Open prvi je turnir iz ovogodišnje serije Croatian Tennis Pro Toura. Ukupno će ih biti održano 11.

01. lipanj 2023 18:00