StoryEditorOCM
Sport21. IZDANJE

Dvoransko veteransko malonogometno prvenstvo HNS-a: Sabunjar i Bankovac žele trofej!

Piše I. Gjergja
20. veljače 2024. - 20:14

Na 21. izdanje dvoranskog veteranskog prvenstva Hrvatskog nogometnog saveza, koje će se održati u Makarskoj od 23. do 25. veljače pored ukupno 54 momčadi nastupit će iz Zadarske županije malonogometaši veterani Sabunjara iz Privlake i HNK Velebita iz Benkovca. Prema onome što se po broju sudionika zna bit će teško za svaku momčad na prvenstvu jer je za osvajanje trofeja velika i jaka konkurencija. U oba županijska predstavnika, Sabunjar i Velebit optimizam „stanuje“. Oba sastava su riješena da u svakoj utakmici daju svoj maksimum, Sabunjar tim više jer na neki način brani osvojeno prvenstvo od prije dvije godine u Belom Manastiru, kada su bili prvaci. Žele se okititi naslovom i ove godine. Bio bi to veliki uspjeh, ako bi uspjeli, malog veteranskog nogometa ne samo u Zadru nego i šire. Evo što su nam kazali u Sabunjaru:

- Izvrsno smo trenirali, radili i pripremali se za ovo dvoransko prvenstvo jer imamo namjeru opet uzeti trofej. Znamo da će biti teško jer pored toga što je konkurencija velika imali smo dosta hendikepa, kod ozljede igrača. Bez obzira na sve dat ćemo sve od sebe kako bi se okitili opet prvim mjestom. Nama su ozlijeđeni ključni igrači, a među njima i kapetan Vedran Ješe, no bit će u ulozi trenera, tako da ćemo ga imati makar na klupi. Idemo puni pozitivnog naboja pokazati i prikazati dobru igru i uloviti trofej, poručuju svi igrači Sabunjara.

MNK Sabunjar će nastupiti u sastavu: Danijel Subašić (kap), Jure Sorić, Ivan Žmire, Marin Kapović, Jurica Vrsaljko, Goran Burčul, Lovre Kresović, Šime Marković, Šime Lovretić, Ivan Cvitković, Stipe Bjeliš i Ante Gospić. Predstavnik kluba Gašpar Begonja. Trener Vedran Ješe. Pomoćnici: Slobodan Marušić Riba i Antonuio Zelić.

Iz Velebita su također nabijeni optimizmom nakon odrađenih dobrih priprema. Kažu igrat će za svoju dušu, a kroz to i osvajanje bodova i pobjede koje će ih odvesti do trofeja. I oni imaju problem sa sastavom jer im je iz njega izbačen Jure Čulina, udarni igrač, ozlijedio je zglob i neće moći igrati.

- Vjerujemo u naše igrače, dobro smo se pripremali, idemo pokazati što znamo, te uživati u igri i natjecanju, kazali su iz Velebita.

MNK Velebit će nastupiti u sastavu: Nikola Majić, Mario Vulelija, Neven Šimunac, Alen Juričić, Ante Striguljica, Dalibor Mamić, Ive Grgas - Grando, Josip lončar, Jurica Zrilić, Leonardo Radnić, Marin Klanac, Marin Miletić, Neven Ercegović, Davor Klapan, Petar Ćumurđić, Viktor Orlović. Trener: Dalibor Mikulić.

Inače titulu brane veterani Lokomotive - Poliklinike Ribnjak iz Zagreba.

04. svibanj 2024 21:58