StoryEditorOCM
SportSTOLNI TENIS

Džuba je zadovoljan: zadarski Donat šestim mjestom ostvario cilj, a u Tomislavu Zubčiću ima i najboljeg igrača Prve lige!

Piše Ivica Gjergja
4. lipnja 2021. - 11:27

Sezona u HEP Super ligi za STK Donat je uspješno završena. Donat je na ljestvici najboljih stolnotenisača Hrvatske šesto mjestu, a ovaj uspjeh je tim veći kada se zna da je bilo pomlađivanja sastava i da je po koji susret morao odigrati i trener Davor Karlović. Neposredno pred početak sezone, kada smo Karlovića pitali za cilj, kazao nam je:

-Naš cilj je, bez obzira što smo „novajlije“ nakon godinu dana apstinencije i igranja u Prvoj ligi, biti što bliže vrhu ljestvice.

Cilj je ostvaren, a da je bilo uvjeta koje je sve skupa prekidala korona, sigurno je da bi bio i bolji rezultat. Čestitajući Karloviću  na šestom mjestu osvojenom vlastitim kadrom, ali i na tome što Donat ima najboljeg igrača lige Tomislava Zubčića, popularni Džuba nam je kazao.

-Ostvarili smo izuzetno dobar uspjeh vlastitim snagama, ponosan sam na igrače, ostvarili smo ono što druge ekipe nisu mogle ni sa strancima i s daleko većim ulaganjima u odnosu na nas. Tijekom cijele sezone, iako smo imali kao i drugi prekida radi korone, naši igrači su predano i marljivo trenirali i uvijek su bili na razini. Za njih nije bilo nikakvih teškoća, a Zubčić i Goja su u svemu podržaliAntu Ražova, našeg mladog i nadarenog igrača koji ulazi u kolotečinu igara u ligi pred kojim je lijepa budućnost . Nastavit ćemo ovim putem jer smo uvidjeli da je to pravi put i vlastitim snagama nositi igru u klubu. Imamo mladih igrača koje ćemo uvoditi u igru ubuduće i vjerujem nastaviti ovakav uspjeh. U našim redovima imamo i „prvi reket“ Hrvatske Tomislava Zubčića, koji je odigrao najviše susreta i koji je najuspješniji u pobjedama. Naš Tome je divna osoba, pun je radnog elana i zato dugo i traje u stolnom tenisu, za njega nema prepreka, uzor je mladima. Uvjeren sam da ćemo kao klub rasti jer imamo dobre temelje, kazao nam je Karlović.

Oni su nosili igru u STK Donatu: Tomislav Zubčić, Antonio Goja i Ante Ražov. Trener: Davor Karlović.

OKVIR 1: Na ljestvici STK Donat je šesti!

U odigrana 22 kola Donat ima skor 11:11, meč razlika 41:44, set razlika 140:167, poen razlika 1585 : 2855 - osvojena 33 boda.

OKVIR 2: Skorovi igrača STK Donata pojedinačno!

Tomislava Zubčića - odigrao je 36 susreta od čega je 29 pobjeda i 7 poraza 85%

Antonio Goja 23 susreta 8 pobjeda i 15 poraza 45%,

Ante Ražov odigrao je 16 sasreta 1 pobjed i 15 poraza.

Naznaka Tomislav Zubčić je uvjerljivo prvi po pobjedama te stoga i najbolji igrač lige.

23. travanj 2024 11:19