StoryEditorOCM
Sport(NE)OČEKIVANI OBRAT

FOTO: Sonik Puntamika pokazala što je prava igra: porazili ekipu Zadra i vratili košarkaški duh u Jazine

Piše D. Žura
18. studenog 2020. - 09:11
Dvorana Jazine. Utakmica kosarkaske Premijer lige izmedju KK Sonik Puntamika i KK Zadar. Na fotografiji: Jakov Vladovic.Luka Gerlanc/Cropix

ZADAR – Dvorana "Jazine". Bez gledatelja. 

Suci: Josip Radojković (Split), Danijela Čanković (Zadar) i Karlo Mirčeta (Šibenik), .

SONIK – PUNTAMIKA – ZADAR 78:73  (22:10, 23:25,18:17, 15:21)

SONIK - PUNTAMIKA: Jošić (3), Vladović (15), Palčić, Rašić (5), Runjić (11), Cvitković (9), Vručinić (10), Barbaroša, Zelanto, Zovko (9), Keserović, Petani (16).

ZADAR: Carter (11), Paponja, Vujičić, Vuković (5), Bursać (2), Junaković (17), Mavra (16), Onuaku (14), Planinić (3), Gilbert (5).

Sonik – Puntamika je priredila još jedno veliko iznenađenje, ovoga puta u Jazinama je stradao Zadar, koji po ničemu nije zaslužio slavlje kakvo su imali domaćini na središnjem krugu terena. Dovoljno je kazati kako je Sonik Puntamika imal šut za tri 14-35, a Zadar 5-30. Međutim, razlozi velikom posrtanju mogu se tražiti ne samo u obrani nego i u načinu kako su ušli i kako su zaključili utakmicu. Nikako!

Inače, Zadar se čitavo prvo poluvrijeme morao "pokrivati po ušima" jer su ih "zeleni" s Puntamike nemilice zasipali tricama, čak je deset prošlo pored nemoćne obrane. S druge strane obruč je mnogima u momčadi Zadra izgledao kao "buža probušena" iglom na vrhu jajeta: u dvadeset minuta svega su dva puta pogodili za tri poena iz petnaest pokušaja.

Nadalje, uz obilje poena i u jednom trenutku i zaostatak 27:10, posla je imala i liječnička služba, Carter i Vuković morali su pod led! Ali, to ništa ne umanjuje energiju ekipe Sonik - Puntamike, kao ni pristup utakmici, dok je Veljko Mršić uzludno vikao s klupe: "Igrajte!".

image
Trener Zadra Veljko Mrsic
 
Luka Gerlanc/Cropix

Međutim, opet su bolje igrali domaći: Petani je zabio dvije trice i odveo svoje na 55:37 u 23. minuti.

I već tada zapravo bijaše kraj, sve preostale minute bile su Zadrovo mučenje bez odjeka, iako su ubačajem Onuakua spustili na najmanji zaostatak 71:70, onda ih je brzo kaznio tricom Vladović, kasnije Rašić s dva, a isto je učinio i Vladović unatoč što je bio blokiran od Onuakua, međutim, suci su priznali koš.

A Zadar je priznao poraz!

image
Justin Carter
 
Luka Gerlanc/Cropix

Zbog problema s koronavirusom koji se "uselio" u svlačionicu momčadi FMP-a, Zadrani neće putovati u Železnik, pa će se naknadno odlučiti termin odigravanja te utamice u regionalnoj ABA ligi.

25. travanj 2024 18:25