StoryEditorOCM
SportKUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA (1) - TORNADO IDE NA BALDEKIN

Ela, Ivana i Tina: Već smo pripremile džeparac za put do Šibenika i ulaznicu - želimo biti uz naš Zadar!

15. veljače 2017. - 14:50
sibenik_zadar11-270117

Otkako je utemeljen "Kup Krešimira Ćosića", zadarski navijači napose su ponosni na to natjecanje, jer u svojem gradu uvijek iznova žele vidjeti pehar koje nosi ime omiljenog košarkaškog velikana. Ne treba dvojiti da će se i na šibenskom Baldekinu vidjeti one najvjernije pratitelje kluba, kojima kriza rezultata, iz koje se laganim koracima izlazi, ne može ugasiti prema voljenom klubu.

- Nas je razveselila slika viđena na Gripama, gdje su zadarski navijači bili dobro primljeni, stvorena je prijateljsko ozračje, sport i košarka bili su na prvom mjestu. I tako treba uvijek biti, zato smo već pripremile "džeparac" za put do Šibenika i ulaznicu. Želimo grlenim navijanjem biti uz naš Zadar – poručuje zadarske studentice, Ela, Ivana i Tina.

O tomu da će svojim bubnjevima, transparentima, nadamo se i sportskim bodrenjem uz zadarsku momčad biti i Tornado, ne treba dvojiti. Već neko vrijeme preko društvenih mreža pozivaju svoje članove na odlazak na Baldekin. Isto će učiniti i onaj dio starije populacije koji košarku shvaćaju kao vitešku borbu, pa su u pripremi organizirani odlasci, kombi vozilima.

- Tako je najlakše, ima nas iza kojih su pozne životne godine, ali se košarke i našeg Zadra nikako ne možemo odreći. Je, nisu nam baš neki rezultati ove sezone, ali je sportski nadati se boljim danima. Evo, imamo tri pobjede u nizu, vjerujemo da će doći i četvrta bez obzira što imamo "potentni" Split za suparnika. Na neutralnom terenu će se pokazati tko je bolji, iako Kup sa sobom nosi specifičnost, pa ne pobjeđuju najbolji. Važno je da na Baldekinu bude pravo sportsko ozračje, jer nitko nema pravao "udarati" po sportu – zaključili su Veljko, Šime i Jure, koji ne propuštaju utakmice na Višnjiku, ali se znaju zaletiti ako je Zadar negdje bliže u gostima. Šibenik im se čini dobra opcija.

Ako je suditi prema izjavama domaćina, Zadranima pripada 400 ulaznica i ne treba dvojiti kako će iste otiću u prave navijačke ruke.

- Ne mislimo iči organizirano, ali Šibenik će nas vidjeti. Želimo taj dan doživjeti kao izlet i ugodnu sportsku zabavu. Nismo opterećeni nikakvim odnosima određenog kruga navijača, mi cijenimo dobru košarku – misle Zorica i Marin, bračni par iz Zadra koji redovito odlazi na utakmice Zadra, ali se, kako kažu, ne guraju pred kameru.

Neće ni ovoga puta, vele istinski i civilizirani zadarski navijači.

20. travanj 2024 11:34