StoryEditorOCM
SportSEMINAR U MEDULIN

Emotivni susret zadarskih atletskih trenera s proslavljenim skakačem u vis i olimpijcem Hrvojem Fižuletom!

Piše Ivica Gjergja
27. travnja 2022. - 11:38

U organizaciji Hrvatskog atletskog saveza u Medulinu je održan trenerski seminar na kojem su sudjelovali i zadarski treneri Danijel Tadić, Slobodan Miolović, Mate Bulić i Reza Javidi iz AK Alojzije Stepinac. Jedan od predavača bio je proslavljeni zadarski skakač u vis, danas trener u slovenskom Celju, Hrvoje Fižuleto koji je održao predavanje „Troskok je u modi“.

Podsjetimo da je Fižuleto nastupio na Olimpijskom igrama u Los Angelesu 1984. godine. Iste je godine na dvoranskom Europskom prvenstvu osvojio peto mjesto, a u „mirovinu“ je otišao sa zadivljujućim osobnim rekordima, 226 cm na otvorenom te 225 cm u dvorani.

U međuvremenu se specijalizirao za trenera u troskoku i slovi za najboljeg trenera u ovoj disciplini u Sloveniji.

- Jako smo ponosni na našeg Hrvoja koji živi za atletiku 24 sata dnevno. Svoje bogato trenersko iskustvo i znanje podijelio je s hrvatskim trenerima i uistinu smo imali što za čuti. Velika je sreća nakon toliko vremena vidjeti bivšeg klupskog kolegu. Naravno da smo se prisjetili zajedničkih dana druženja na treninzima i natjecanjima, ali se dotaknuli i aktualnog trenutka hrvatske i zadarske atletike i složili se u mnogim pogledima vezanim uz trenažni sustav. Posebno dojmljivo bila je Fižuletovo predavanje o troskoku u kojem je ukazao na ogromni neiskorišteni potencijal u ovoj disciplini kod nas. Zahvalni smo mu svemu i nadamo se skorom susretu na Višnjiku, rekao je Danijel Tadić, nekad neuhvatljivi zadarski sprinter. danas trener u AK Alojzije Stepinac,

Inače, hrvatski rekord u troskoku na otvorenom i dvorani drži Zadranin Đorđe Kožul koji je 1987. godine na otvorenom skočio 17,11 metara, a u dvorani 1988. godine 16,90 metara. U ženskoj konkurenciji dominira Zadranka Paola Borović koja je vlasnica sedam državnih rekorda u raznim uzrastima (mlađe juniorke, juniorke, mlađe seniorke, seniorke). Nedostaje joj tek onaj na otvorenom u seniorskoj konkurenciji da bi popunila kolekciju.

02. svibanj 2024 16:58