StoryEditorOCM
SportNISU IMPRESIONIRANI "VATRENIMA"

Englezi se bahate: Možemo mirno spavati, mučenju Hrvata došao je kraj! Neki ipak upozoravaju: čuvajmo se Modrića i - Rebića...

Piše psd
9. srpnja 2018. - 13:53
Izrezak_rep.JPG

 

Englezi trljaju ruke, ne plaše se Hrvatske i uvjereni su da prolaze u finale Svjetskog prvenstva! Ali, upozoravaju na Modrića, Rakitića i Rebića. To je sukus napisa u engleskim medijima uoči okršaja Engleske i Hrvatske u srijedu u Moskvi - piše portal Slobodne.

BBC nije bio previše impresioniran igrom Hrvatske protiv Rusije:

- Protiv borbene Rusije Dalićeva momčad nije uspjela pokazati da je kvaliteta na njezinoj strani. No kao protiv Danske u osmini finala, pronašli su put do pobjede, opet na penale. Pitanje je hoće li protiv Engleske imati dovoljno energije da bi napokon pružili najbolju partiju. Sadašnjoj generaciji hrvatske reprezentacije ovo je vjerojatno posljednje Svjetsko prvenstvo na kojem igraju zajedno, možda i zadnji veliki turnir.

Kao igrača utakmice BBC je proglasio Modrića, a njegov utjecaj na igru Hrvatske podvukao je i Sky Sports:

- Ne samo što je superzvijezda Reala koji je igrao i za Tottenham, već je bio i „mozak“ u pobjedi Hrvatske na Wembleyju prije više od 10 godina koja je Engleskoj zalupila vrata Eura 2008. On je ključna figura u veznom redu Hrvatske, protiv Rusije je napravio više ključnih dodavanja od bilo koga na terenu, uključujući asistenciju za gol Vide. Njegova je kreativnost vitalna za Hrvatsku.

Sky Sports dodaje kako Engleska mora pripaziti i na Rakitića, ali i ističe kako bi Hrvatska mogla biti umorna jer je igrala produžetke u dvije uzastopne utakmice te loše brani prekide. Tu vide šansu Engleske.

Guardian također smatra kako je ovaj Mundijal posljednja prilika za generaciju Modrića, Rakitića, Subašića, Perišića i Mandžukića za veliki rezultat.

- Hrvatska još nije uhvatila ritam, ali je dogurala do polufinala i očito nema potrebe trošiti dobru formu u ranijim fazama turnira. Engleska će biti zadovoljna što Hrvatska ne izgleda najbolje i što je igrala dodatnih sat vremena samo računajući produžetke, no s druge strane mogla bi biti zabrinuta da će uhvatiti formu baš u pravo vrijeme. Srijeda navečer bit će zabavna!

Independent je, osim Modrića i Rakitića koje hvale na sva zvona, istaknuo Antu Rebića koji ponekad iskoristi to što suparnici primarno čuvaju spomenuti dvojac u veznom redu.

- Rebić je izmicao pažnji Rusije i postao jedan od najutjecajnijih igrača na terenu. Sjajno bi zadržavao loptu i koristio svoju fenomenalnu snagu kako bi odvlačio suparnike i ostavljao lopte suigračima. Engleska mora biti svjesna njegovih kretnji i mogućnosti.

Također su iz Independenta dodali:

- Prvi se put Engleska susreće s momčadi koja će joj pokušati naštetiti tehnikom. Engleska će morati nadigrati momčad koja se u Rusiju došla nadigravati.

A tabloid The Sun je podosta bahato poručio:

- Gareth Southgate nema se čega bojati. U kampu „Tri lava“ mogli su mirno otići na spavanje nakon što su svjedočili još jednom mučenju njihovih suparnika koji su ponovno, kao protiv Danske, prošli na jedanaesterce. Ništa vas ne treba brinuti. Ovo je bilo pravo mučenje. Dečki, protiv ove grupe imate veliku priliku na stadionu Lužniki.

17. travanj 2024 16:34