StoryEditorOCM
SportŠKOLARCI ATLETIČARI

Erste Plava Liga ponovno dolazi u Zadar, evo kako se prijaviti

Piše Zadarski.hr
3. svibnja 2022. - 08:54

Erste Plava liga slavi deseti rođendan, a u četvrtak 12. svibnja zaustavlja se na jednoj od svojih devet postaja, u Zadru.

Ovo jedinstveno dječje atletsko natjecanje namijenjeno je svim učenicama i učenicima od 1. do 6. razreda osnovne škole neovisno bave li se sportom ili ne. Osnovnoškolci će imati priliku otkriti i pokazati svoje talente u atletskim disciplinama primjerenima školskom uzrastu - utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u dalj, bacanju kugle i bacanju vortexa. Suorganizator natjecanja u Zadru je Atletski klub Fortius, a koordinator lige Edi Stipić

Natjecanje će se održati na atletskom stadionu Športskog centra Višnjik prema sljedećoj satnici:

6. razredi - 14:30 sat

5. razredi – 15:30 sati

4. razredi - 16:30 sati

3. razredi - 17:45 sati

2. razred - 19:00 sati

1. razrede - 19:30 sati

Po dvoje prvoplasiranih učenika iz svake discipline u konkurenciji trećih, četvrtih, petih i šestih razreda izborit će plasman na završnici Erste lige u Zagrebu, dok je za učenike prvih i drugih razreda ovo natjecanje priprema za ono što ih očekuje u nadolazećim godinama, a kao nagrada najbolje očekivanju odličja.

Kako se prijaviti?

Najjednostavniji, najbrži i najsigurniji način prijave je online. Nakon klika na ovu poveznicu https://www.ersteprvaliga.hr/plava-liga/prijava-na-natjecanje/ ispunite prijavnicu i na korak ste od konačnog cilja. Nakon uspješne prijave na email adresu roditelja bit će posla obrazac Suglasnosti roditelja/staratelja, kojeg je potrebno isprintati te potpisanog predati organizatoru.

Natjecatelji na stadion moraju doći sat i pol vremena prije početka natjecanja njihovog uzrasta te se s potpisanom suglasnosti javiti u prijavni centar. Mjesto je to na kojem će se predavati suglasnosti roditelja/staratelja i dobivati startni brojevi i majice.

Finale Erste plave lige održat će se 11. rujna kao uvertira međunarodnom atletskom natjecanju World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2022. – 72. Memorijalu Borisa Hanžekovića.

Značaj promocije važnosti atletike i sporta općenito prepoznali su i ambasadori natjecanja - najbolji hrvatski atletičari i atletičarke poput Blanke Vlašić, Sandre Perković, Stipe Žunića, Ivana Horvata, Sare Kolak i Paola Borović.

Erste Plava liga odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva zdravstva, Ministarstva turizma i sporta, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, Hrvatskog olimpijskog odbora te Hrvatskog atletskog saveza.

20. travanj 2024 16:52