StoryEditorOCM
SportNA VIŠNJIKU

Evo kako je bilo na 16. Memorijalu barba Tome Amižića, sudjelovala 324 igrača

Piše Zadarski.hr
12. rujna 2022. - 17:27

U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku u subotu i u nedjelju, 10. i 11. rujna 2022. održan je 16. Memorijal barba Tome Amižića, natjecanje u čast čovjeku koji je stolni tenis u Zadru, a i u Hrvatskoj, desetljećima uzdizao do veoma značajnih postignuća. Organizator natjecanja bio je Stolnoteniski klub Donat uz potporu Grada Zadra i Hrvatskoga stolnoteniskoga saveza.

Na turniru, a igralo se na 12 stolova, nastupilo je 324-oro igračica i igrača u mlađim dobnim kategorijama i prema prikazanom, hrvatski stolni tenis ima solidnu perspektivu.

Turnir je otvoren prigodom svečanošću kojoj su pribivali gospođa Željka Amižić, udovica pok. barba Tome, Zlatko Pospiš, predsjednik Hrvatskoga stolnoetniskoga saveza, Dina Bušić, pročelnica Upravnoga odjela za kulturu i šport u Gradu Zadru, Ivo Ćuković, predsjednik STK-a Donat, Davor Karlović, glavni trener u klubu, Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik, te drugi stolnoteniski djelatnici i entuzijasti.

– Hvala svima koji ste se odazvali na još jedan memorijalni turnir u čast čovjeka bez kojega, vjerojatno, ne bi bilo svega ovoga, u čast pok. Tome Amižića – rekla je, uz ostalo Dina Bušić prilikom otvaranja turnira.

U kratkom predahu od natjecanja Zlatko Pospiš, predsjednik HSTS-a, uručio je Dušku Bariću, zadarskom bivšem stolnotenisaču i velikom zaljubljeniku u ovu igru, Zahvalnicu HSTS-a za neprocjenjiv doprinos razvoju stolnoga tenisa u Zadru i u Hrvatskoj.

U kratkoj svečanosti otvaranja poseban je bio trenutak, popraćen snažnim pljeskom, kad je skupina igračica i igrača iz Ukrajine primila simbolične darove Grada Zadra. Oni su, također, nastupili na turniru a predvodio ih je Tomislav Knežević iz osječkoga STK-a Vodovod jer su, trenutačno, Ukrajinke i Ukrajinci smješteni u glavnom slavonskom gradu.

19. travanj 2024 10:32