StoryEditorOCM
SportSUTRA

Evo koja četiri kluba igraju polufinale nogometnog Kupa na zadarskom području i čemu se nadaju akteri dviju atraktivnih utakmica

Piše Ivica Gjergja
1. lipnja 2021. - 12:39

Svojevrstan praznik nogometa u Zadarskoj županiji bit će u srijedu kada se igraju polufinalne utakmice Kupa. U polufinalu se sastaju HV Posedarje – Zadar i Primorac - Pakoštane i to su sigurno ponajbolje nogometne momčadi županije.

Tko će od njih u finale ostaje da se vidi nakon 90 minuta igre. Zadar je do polufinala došao preko Podgradine i Nove zore, a posedarski Vitezovi pobjedom u četvrtfinalu nad Velebitom. Drugi polufinale je derbi južnog dijela županije - Primorac dočekuje Pakoštane, koje su u formi. Bit će to odlični susreti dobrih starih poznanika i nekadašnjih suigrača. Sigurno je da će se voditi računa o epidemiološkim mjerama. Evo što su nam kazali akteri polufinalnih utakmica.

-Naš cilj je okruniti odlične rezultate u ligi osvajanjem Kupa, a na tom putu nam sutra stoji momčad Zadra. Misli su nam svima usmjerene na tu utakmicu, cijenimo Zadar no nema nikom pobjede u Posedarju. Motiva i želje nam ne nedostaje, a zahvaljujući našim igrama i vjernim navijačima atmosfera u klubu i oko kluba je više nego odlična. Svi smo kao jedan i zajedno dišemo okrenuti istom cilju. Obećavam u ime svih suigrača da ćemo ostaviti srce i zadnji atom snage na terenu „Viteza“ i ostvariti naše želje, kazao je najbolji igrač HV Posedarja Vedran Smokrović.

-Idemo igrati našu igru, nema predaje. Ukoliko pobijedimo, proslavit ćemo i idemo u finale, a ako ne uspijemo, čestitat ćemo našim suparnicima na pobjedi, kazao je igrač Zadra Vlatko Blažević.

-Vjerujte da se nisam nadao da ću ubrzo igrati utakmicu protiv mojih Pakoštana. No neumitan je žrijeb i tako je htio, mi smo spremni, sve ćemo učiniti kako bi prošli u finale. Mojim Pakoštanima neće ništa faliti u Biogradu, osim što će biti poraženi. Vjerujem da ću, ukoliko budem igrao, dati svoj obol našoj pobjedi, kazao je igrač Primorca inače Pakoštanac Pjero Lokin.

-Utakmice Kupa su bez obzira gdje se igraju uvijek neizvjesne. Mi smo u dobrom tonusu, igrali smo s Primorcem i znamo koliko mogu, sigurno ćemo tražiti njihove

slabe točke. Vjerujem u prvom redu da ćemo odigrati dobru utakmicu, a neka pobijedi bolji. Ako to budemo mi, bila bi to „puna šaka brade“, kazao je odlični napadač Pakoštana Mate Šarin.

Prvi polufinalni susret HV Posedarje – Zadar u 17,30 sati na igralištu „Gordan Demo“ u Posedarju (02. lipnja).

Drugi polufinalni susret Primorac – Pakoštane igra se u 19 sati na igralištu Kazimira i Silvija u Biogradu (02.lipnja).

27. travanj 2024 03:38