StoryEditorOCM
SportSJAJNE UTAKMICE

Evo razloga za zadovoljstvo nakon 17. kola Treće HNL Jug: županijski ligaši su uzeli sedam od devet mogućih bodova!

Piše Ivica GJERGJA
29. studenog 2021. - 19:00

Lijepo je vidjeti ljestvicu Treće HNL-Jug na kojoj su županijski predstavnici nakon 17 kola poredani na slijedeći način: drugi je HV Posedarje s 32 boda, šesti Primorac s 27 i deseti Zadar s 25 osvojenih bodova. Posljednje odigrano kolo prošlog vikenda donijelo je zanimljive susrete, a po Dalmaciji su se utakmice igrale po jakoj kiši, raskvašenom terenu, tako da je igračima bilo teško kontrolirati loptu. No, ostvaren rezultat odličan je za sva tri kluba, osvojeno je ukupno sedam bodova od mogućih devet. Vitezovi doma i Primorac na strani kod Splita su uzeli kompletan plijen, dok je Zadar imao prigodu uzeti sva tri boda, ali su osvojili jedan. 

Vitezovi su na svom igralištu „Gordan Demo“ za protivnika imali vrlo dobru momčad GOŠK Dubrovnik 1919, koja se u igri orijentirala na pojačanu obranu i u napadu izvodila brze kontre, dok su domaćini igrali svoju poznatu napadačku igru koja donosi rezultat. Prvi dio susreta protekao je u dominaciji domaćina, stvoreno je nekoliko polu prigoda, Torbarina i Rončević su imali šanse, no nije bilo gola. Istaknuo se vratar gosta Dalibor Kristić. U drugom dijelu domaćini ne odustaju od napadačke igre , no u 50. minuti pored kiše dobili su „hladan tuš“. Brzu kontru izveli su gosti i Topuzović je zabio za vodstvo 0:1. Trebalo je jedanaest minuta za poravnanje, u 61. minuti je Roko Jurić ušao u kazneni prostor, srušen je, a sudac je pokazao na kazneni udarac. Siguran realizator bio je Karlo Torbarina igrač susreta za 1:1. Takav elan, takva borba po jako teškom terenu rijetko se viđa kako su igrali i jurišali domaćini na gol gostiju. Igrali su „do posljednjeg daha“, a sve im se isplatilo pri kraju utakmice kada je opet Torbarina zaobišao loptom obranu gosta i postavio konačan rezultat od 2:1. Pored Karla, zasluge pripadaju svim igračima Viteza. Ovim bodovima dobivene su tri stvari, počašćeni su navijači na oproštaju od jesenjeg dijela sezone, ostvarena pobjeda i zadržano je drugo mjesto na ljestvici. 

Što se tiče momčadi Primorca, oni su u Biograd donijeli pobjedu i tri boda iz Splita. Na Parku mladeži pao je domaći Split, koji je prije susreta bio uvjeren u pobjedu. No, nije tako mislio strateg Primorca, nadareni Marko Moravčić, koji iz kola u kolo daje nove obrise igre svojem timu. Njegova nakana u igri je napadačka, zna se dobro postaviti i evo uspjeha. Istina netko će reći pobjeda je minimalna 1:0, no bodovi su tu. Domaćini su kod vodstva gostiju 0:1 u 88. minuti imali penal, ali ga nisu iskoristili i pobjeda je otputovala s Primorcem. Ukoliko u nastavku prvenstva na proljeće Primorac nastavi ovakvim igrama ostvarit će željeno, a to je da igra u Jedinstvenoj trećoj ligi. Riječ dvije o igračima koji nose igru, u prvom redu je Nikola Marić koji je i najbolji strijelac s devet postignutih zgoditaka. Tu je Vodopija, Lazarevski, Klopp, Musa koji su konstante. Pa mladi kao Kulaš i Birkić koji izrastaju u vrlo dobre igrače, a mogu igrati u obrani i vezi. Mladi vratar Stojanov sve više izrasta u vrsnog vratara, ima tu dosta dobrog nogometnog materijala, još kad je ovako dobro vođen, neće biti problema za buduće igre Primorca.

Zadar je u Sinju protiv Junaka prikazao dobru igru. Očevidno je da je s postavom i načinom igre pogodio trener i stručni stožer predvođen Želimirom Terkešom. Zadrani su imali vodstvo, a njihov igrač Vlatko Blažević se prometnuo pored toga što je bio dvostruki strijelac, u igrača utakmice, zasluživši visoku ocjenu za svoju igru. Prvi zgoditak Blažević je postigao već u sedmoj minuti, kada je Begonja tukao na gol. Loptu je odbio obrambeni igrač Junaka, prihvatio ju je Vlatko i zabio za vodstvo. Drugi zgoditak je Blažević dao pred kraj prvog dijela nakon što je Bačkov, u peterac ubacio loptu koju je poslao u mrežu. Domaćini su imali svojih šansi. Za ovaj bod nije zaslužan samo Blažević, nego i ostali igrači iz sastava Zadra koji su dobro igrali. U posljednjih nekoliko kola su se iskazali, vjeruje se da će tim putem nastaviti u drugom dijelu prvenstvenog nadmetanja počevši od veljače sljedeće godine.

04. svibanj 2024 12:12