StoryEditorOCM
SportUOČI ARGENTINE

Evo što su rekli zadarski nogometni treneri Dragan Blatnjak, Marko Pinčić i Mirko Labrović: "Idemo u finale, Hrvatska sretno!"

Piše Ivica Gjergja
12. prosinca 2022. - 19:38
Doha, Katar, 091222. Education City Stadium. FIFA Svjetsko prvenstvo Katar 2022. Utakmica cetvrtfinala Hrvatska - Brazil. Na fotografiji: reprezentacija Hrvatske.Tom Dubravec/Cropix

Nogometni svijet diljem Hrvatske jednostavno uživa u prezentaciji igre naših reprezentativaca na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru. Svi su napeti kao strune, a pogotovo nakon posljednjeg što su Vatreni učinili, a to je da su srušili snove Brazila, a ostvarili svoje i igrat će sutra (utorak u 20 sati) protiv Argentine u polufinalu, te dodatno razgalili srca svih.

Kod naroda vlada zadovoljstvo, sreća i ushit. Svi će vam reći da je ovo što oni rade nogometna čarolija svih naših reprezentativaca, no skloni su dosta njih reći - ali najviše Zadrana - Luke Modrića i Dominika Livakovića.

No ostavimo naše reprezentativce na miru da se spremaju za polufinale, okrenuli smo listajući libar brojeve telefona otvarajući imena trećeligaških trenera iz Zadarske županije pod slovom B, kao Blatnjak Dragan trener HNK Zadra, pa na P kao Pinčić Marko trener HV Poseraje i L kao Labrović Mirko trener Primorca iz Biograda. Svatko od njih se javio, kazao da su na odmoru, ali „odmora“ nema, uživaju u nogometu, uostalom pored toga što ga prate, oni uče, uvijek nešto analiziraju, komentiraju i slažu svoje zapisujući što se događa na terenu.

Prate igre naših, te prate komentare, pa ih slažu, analiziraju. Na kraju će vam reći sva trojica, da je izbornik Zlatko Dalić postao pravi alkemičar, da je od mediteranskog vica, preko dinarske čvrstine i germanske odgovornosti stvorio neprobojan miks – stroj koji sve pred sobom gazi. Kada smo sva tri trenera pitali kako ćemo proći s Argentinom što oni misle, rekli su nam:

- Vjerujte da trebamo i moramo svi skupa uživati u onome što nam na Svjetskom nogometnom prvenstvu pružaju i daju naši reprezentativci u Kataru. Nemam riječi za ono što su dosad učinili. S nestrpljenjem, ali s vjerom očekujem da možemo ponoviti onaj sraz kad smo porazili Argentinu u Rusiji, a tada udariti na Francuze koji su nam dužnici i uzeti sve, kazao je Dragan Blatnjak.

image

Dragan Blatnjak

Luka Gerlanc/Slobodna Dalmacija

- Prateći nastup naših učinili su nas ponosnim, nadam se da neće tu stati, da će napraviti iskorak više. Ovim dosad smo svi zadovoljni. U utakmici koja nas čeka nema favorita, no bespredmetno je govoriti da je naša snaga u veznom redu i toj drugoj trećini gdje smo najjači na svijetu, što će nositi našu igru. Napravit će, uvjeren sam, rješenje u završnici i kapitalizirati tu prednost – znači igrat ćemo finale, kazao je Marko Pinčić.

image

Na fotografiji: Marko Pincic

Jure Miskovic/Cropix

- Svakako da je ovo što su dosad napravili reprezentativci Hrvatske za svako divljenje, nemam riječi. Pa ljudi moji mi smo jedan veliki Brazil prilagodili svom stilu igre i zasluženo ga poslali doma! Uvjeren sam da ćemo znati to isto znati napraviti i s Argentinom. Očekujem tešku, zahtjevnu utakmicu, no naši igraju takvim nacionalnim nabojem da ga prepoznaje cijeli svijet, te vjerujem u naš prolazak u finale, kazao je Mirko Labrović.

image

Na fotografiji: Mirko Labrovic
 

Damir Krajac/Cropix/Cropix

Eto to su kratko kazali treneri, a vjerujemo da i svi mi drugi isto ili slično mislimo i očekujemo da igramo finale. Pa Hrvatska sretno!

27. travanj 2024 07:52