StoryEditorOCM
SportPOJAČANJE POD PEKOM

Eyassu Worku novi je igrač KK Zadra, potpisao je na godinu dana, Zadar će mu biti prvi profesionalni klub u karijeri

Piše D.Žura
21. srpnja 2020. - 15:07

Unatoč činjenici što je u posljednji trenutak od dolaska u Zadar odustao Andrew White, stručni stožer kluba i dalje radi na osmišljavanju momčadi. Tako je svoj potpis, ističu u KK Zadar, na jednogodišnji ugovor stavio  branič Eyassu Worku (188cm–21.g.). Worku ima dvojno  državljanstvo, etiopsko i američko. Eyassu  je rođen 18. listopada 1998. godine u Kaliforniji i Zadar će mu biti prvi profesionalni klub u karijeri. Protekle četiri sezone  proveo je na sveučilištu UC Irvine. U posljednjoj sezoni prosječno je bilježio 12.3 poena, 4 asistencije uz 40 posto šuta za tri poena, dok je na parketu u prosjeku provodio 28.8 minuta po utakmici.

U svojoj posljednjoj sezoni na UC Irvine-u, Eyassu je bio izabran u drugu najbolju petorku Big West konferencije. Prije stanke uzrokovane COVID-19 njegova ekipa je bila prvoplasirana u svojoj konferenciji.

Nadalje, nakon potpisa Aleksandra Bursaća kojem je zadnji klub bio FMP iz Železnika, novi igrač Zadra je i 18-godišnji Filip Paponja. Riječ je o mladom, perspektivnom igraču, rođenom 9. srpnja 2002. godine u Zagrebu, koji igra na poziciji playmakera i visok je 188 cm. Paponja je prošao kroz omladinski pogon u Ciboni, a ugovor je potpisao na četiri godine te će nastupati za juniorsku selekciju Zadra i bit će u konkurenciji za seniorsku ekipu, javljaju iz KK Zadar.

20. travanj 2024 04:15