StoryEditorOCM
SportNAKON ČETIRI SETA NOKAUTIRAO SAMA QUERRYJA

Fantastični Marin Čilić u finalu Wimbledona!

Piše PSD
14. srpnja 2017. - 19:30
2017-07-14T120714Z_1711371978_RC1E83F37080_RTRMADP_3_TENNIS-WIMBLEDON.JPG

Prvi puta u Wimbledonu, a drugi puta u karijeri, najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić borit će se za naslov pobjednika na Grand Slam turniru, nakon što je u petak u polufinalu svladao 29-godišnjeg Amerikanca Sama Querreyja sa 6-7 (6), 6-4, 7-6 (3), 7-5 nakon dva sata i 56 minuta igre. 

Zahvaljući petoj pobjedi nad Querreyjem u isto toliko dvoboja, Čilić je postao drugi hrvatski tenisač koji se probio do finala u All England Clubu, a u nedjelju će pokušati postati i drugi Hrvat s wimbledonskim naslovom koji je 2001. godine osvojio Goran Ivanišević u svom četvrtom finalu.

Čilić će u finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojem će se sastati sedmorostruki wimbledonski pobjednik Švicarac Roger Federer i Čeh Tomaš Berdych, koji je bio finalist u All England Clubu 2010. godine.

Marin protiv Federera ima jednu pobjedu iz sedam dvoboja, onu iz polufinala US Opena 2014. godine, kad je osvojio svoj prvi Grand Slam naslov, a rezultat u dvobojima s Berdychom je 6-6, s time da je Čilić pobijedio u četiri od  posljednjih pet mečeva i vodi 2-0 u srazovima na Grand Slam turnirima.

LIVE PO SETOVIMA

Čilić - Querrey 6:7(8), 6.4, 7:6(3), 7:5

PRVI SET

U cijelom prvom setu igrači su dobro držali svoj servis, dvoboj dva udarača na kraju je okončan zahvaljujući samo jednoj pogreški u tie-breaku, Čilić je dao priliku Querryiju koji je to iskoristio i poveo s 1:0. Teško je sada kada se prisjetim da je Čili bio taj koji je u “trinaestom gemu” prvom setu imao i 4:1, velika prilika koja je propuštena.

DRUGI SET

Dvoboj je vraćen na početak, nakon početne reprize gdje su oba tenisača držali svoj servis, prvi je krenuo Čilić, uspio je stići do 0:40 na servis Querryja, potom i oduzeti suparniku servis. Do kraja seta oba su tenisača ponovno bili sigurni, deseti gem za poravnanje Marin je dobio bez izgubljenog poena.

TREĆI SET

Možda i ključan set ovog meča, Marin je igrao puno bolje, prvi je napravio break, ali nije izdržao pritisak i Querry je uzvratio odmah kod 2:2. Nakon toga su oba tenisača u svom stilu “bombardirali”, stigli do tie-breaka. A tu se pokazalo da je Čilićeva igra presudnija, kod 4:3 je napravio dva mini-breaka, a potom prekrasnim poenom s osnovne linije zaključio ovu dionicu

ČETVRTI SET

Querry je uspio prvi napraviti break kod 2:1, činilo se da se vratio potpuno u dvoboj, no i dalje je unatoč zaostatku Čilić izgledao bolje na terenu, polako je osvajao poene po gemovima i nagovještavao da se nije predao Kod 4:3 Čilić radi break i potpuno se vraća u meč, i onda konačno 12 gem, imao je Marin dvije meč lopte, prvu nije iskoristio, ali je drugu “zakucao” preciznom dubokom paralelom za veliko slavlje

04. svibanj 2024 02:54