StoryEditorOCM
SportŽIVOTNA PROMJENA

Fantela i Marenić se razilaze, ali dobivaju stan!

25. srpnja 2017. - 16:14
Fantela Marenić

Šime Fantela i Igor Marenić, na Olimpijskim igrama u Riju, ostvarili su svoj životni san, jedreći besprijekorno uzeli su zlato u klasi 470!

I to je odličje zajedno s njima proslavila cijela Hrvatska, međutim, uvjetovano "tehničkim" detaljima u novu sezonu će ući razdvojeni, svatko svojom morskom brazdom.

Ali, vrijeme provedeno zajedno u jedrilici i dalje će biti njihova životna poveznica.

- Za mene je došao veliki dan i podosta emotivan, jer ću promijeniti klasu, odnosno prelazim na veći brod i moj novi izazov je "49-er", zahtjevna priča koju ću odrađivati s mojim bratom Mihovilom. Sve skupa za sobom povlači želju za osvajanjem novih trofeja. Izuzetno sam sretan što u tome imamo podršku našeg dugogodišnjeg sponzora i prijatelja, tvrtke D-Marin koja je u sastavu Dogus grupe.

Ovo je novo poglavlje u mom životu i kažem veliki je izazov, s druge strane nedostajat će mi jedrenje s Igorom, s kojim sam posljednjih petnest godina proveo gotovo svaki dan. Zajedno smo ostvarili najveće uspjehe u našim sportskim karijerama – kazao je Šime Fantela, ističući kako je zbog ranije potrebe održavanja potrebne kilaže imao dosta odricanja i takav režim mogao bi utjecati na njegovo zdravlje, pa je iz toga razloga došlo do promjene klase, u kojoj su uglavnom snažniji "moreplovci".

Jednako emotivan kao stariji Fantela bio je i Igor Marenić koji također želi ostati u olimpijskoj disciplini....

- Jest, želim i dalje jedriti i biti dio Olimpijskih igara, a pritom je najrealnija opcija ostanak u klasi 470, no ne bih isključio ni neku drugu mogućnost. Sve ovisi o partneru s kojim bih nastavio jedriti, a kojega mi u Hrvatskoj nažalost nije lako pronaći. Olimpijsko jedrenje je i dalje moja najveća ljubav i to je svakako smjer u kojem bih želio nastaviti karijeru. Nije isključena ni opcija da dobijem partnericu u brodu. Uz obećanu podršku Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog jedriličarskog saveza, te sponzora poput tvrtke D-Marin vjerujem da i dalje mogu na visokoj razini braniti boje Zadra i Hrvatske u svijetu – kazao je Marenić, zlatni olimpijac s otoka Cresa.

Obojica ističu dobru suradnju s Dogus grupom, koja će se nastaviti u ovom olimpijskom ciklusu do Tokija 2020. godine, što je veliki preduvjet za nove sportske kolajne.

- Imamo znanje, imamo tehniku jedrenja, D-Marin će nam pomoći kao i do sada u nabavi vrhunske opreme i jedrilice. Zato ne dvojim da ću s mojim bratom Mihovilom nastaviti priču koju sam imao s Igorom – kratko će Edo Fantela, neizbježni dio posade koja je tri puta pokorila svijet. Njegov mlađi sin Mihovil nije mogao ništa više kazati nego da je presretan što će zajedno jedriti, svjesno da su na jednom početku, međutim, iskustvo koje imaju iza sebe nije malo.

Zadarski jedriličarski "kraljevi" imaju snažnu potporu tvrtke D-Marin, uostalom, sva trojica su dio posade jedrilice "Nahita" i to u ulozi navigatora, onda nije ni čudno što se Dogus grupa vezala uz naše "zlatnike"...

- D-Marin posljednje tri godine snažno ulaže u razvoj i promociju jedrenja u Hrvatskoj. Prije dvije godine dali smo podršku Šimi i Igoru za Ljetne olimpijske igre 2016. godine, a sada nastavljamo podupirati olimpijsko jedrenje u klasi "49 er". Vjerujem da će Šime i Mihovil, Hrvatskoj donijeti mnogo medalja s europskih i svjetskih natjecanja. Mi ćemo i dalje biti potpora ne samo njima nego jedrenju uopće jer u Hrvatsku želimo dovesti sve veći broj prestižnih regata – istaknuo je Burak Baykan, regionalni direktor Dogus grupe.

 

Šime i Igor će dobiti stan!
Bivši gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta lani je Šimi i Igoru obećao riješiti stambeno pitanje, ali se priča još nije realizirala, ali hoće, jer je valjalo proći proceduru da bi sve bilo u skladu sa zakonskim normativima.
- Novi gradonačelnik Branko Dukić upoznat je s predmetom, i nakon našeg nedavnog sastanka zaključeno je kako će nakon rebalansa gradskog proračuna negdje u siječnju iduće godine, najkasnije u veljači, to pitanje biti riješeno. I to na način da će grad na račun JK Sveti Krševan, jasno uz potvrdu Gradskog vijeća, uplatiti dva milijuna i dvjesto tisuća kuna, u što je uključeno i osamsto tisuća kuna poreza, a klub će ta sredstva prebaciti na ime Šime i Igora koji će onda moći kupiti stan od nekih četrdeset metara četvornih. Ranije je rečeno kako to nije samo za osvojeno zlato u Riju, nego i sva svjetska i europska prvenstva u zadnjih petnaest godina – pojasnio je Edo Fantela.
18. travanj 2024 09:19